Vilniaus mokytojų namai
EN

„Mūzų glėbyje“: Ilona Balsytė, Valda Bičkutė, Vilija Radvilė


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Spalio 22 d.
18:00 VAL.

2022 m. spalio 22 d. 18 val. geros muzikos ekspertai „Bardai LT” kviečia į ypatingą vakarą Šv. Kotrynos bažnyčioje, kuriame moteriškai švelniai, jautriai ir užburiančiai liesis muzika ir poezija. Koncerte „Mūzų glėbyje” dainas atliks romantiškoji atlikėja Vilija Radvilė bei žavioji „Keistuolių” teatro aktorė Ilona Balsytė. Poezijos skrynią pravers aktorė, skaitovė Valda Bičkutė. O koncertą pradės jaunoji dainų autorė ir atlikėja Evelina Dubauskaitė.
Vilija Radvilė – dainų autorė ir atlikėja, su daina keliaujanti per gyvenimą. Iš Rokiškio kilusi kūrėja puikiai pažįstama dainuojamosios poezijos klausytojų tarpe. Šių metų pavasarį ji pristatė naujausią, jau trečiąjį savo albumą – „Ilgesys“. Savo dainose Vilija apdainuoja tai, kas tikra, kas atveria duris į laisvę, sielos gilumą. Apie laiką ir jo svorį, atvertas duris gyvenimui. Visas dainas jungia ilgesio temos. Gitara sau pritarianti atlikėja pasirodys su violončelininke Kornelija Petkute.
Valda Bičkutė-Valiukienė – Lietuvos teatro, kino ir televizijos aktorė, sukūrusi virš pusšimčio vaidmenų spektakliuose, filmuose ir TV serialuose. Valda yra įkūrusi „Lumo studiją“, inicijuoja spektaklius, poezijos vakarus ir kitus kūrybinius projektus. Kaip pati prisipažįsta, yra „ištekėjusi už poezijos“. „Žodžio grožis yra savaiminis, nesunaikinamas. Poetas jau parašė tuos žodžius. Kad ir kaip juos tarsi, jų prasmė liks gryna”, - svarsto aktorė. „Poezijoje netgi yra pagalba – jos ritmas, muzika”. Renginyje Valda skaitys išskirtinai lietuvių moterų poeziją.
„Keistuolių“ teatro ir televizijos filmų aktorė Ilona Balsytė visuomet žavi savo artistiškumu, profesionalumu ir betarpiškumu. Kartu į sceną žengsianti su gitaros virtuozu Martynu Kuliavu, Ilona atsiskleis ne tik kaip persikūnijančių personažų autorė, bet ir puiki dainininkė. Pasirodymo metu skambės dainos iš koncertinės programos „Tavo lange – svajonių gatvės“. Tai istorija apie vienišą muzikantą, kurio gyvenimas pilnas visko – svajonių idėjų, nuotykių ir ... moterų. Šio teatralizuoto pasirodymo metu žiūrovai tampa į svečius užsukusiais artimaisiais, su kuriais Ilona ir Martynas nebijo dalintis savo paprastumu, sukurtų namų jaukumu, ir, žinoma, kūryba. Žiūrovui atrodo, tarsi jis esąs svečiuose pas gerus ir artimus draugus, iš kurių nesinori išeiti...
Koncerte pasirodys 2-ojo šalies jaunimo dainuojamosios poezijos konkurso „Žemės ir pavasariai“ nugalėtoja, dainų autorė ir atlikėja Evelina Dubauskaitė, kurios balsas ir atlikimo maniera daug kam taps netikėtu atradimu.


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: