Vilniaus mokytojų namai
EN

The Ditties XI metų | Šv. Kotrynos bažnyčia


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Lapkričio 13 d.
17:00 VAL.

„THE DITTIES" XI-ASIS GIMTADIENIS!
Žaismingas lengvumas, užburiantis žavesys, unikalus meistriškumas, magiška trijų balsų darna ir giedro nerūpestingo juoko sklidina nuotaika karaliauja visuomet, kai į sceną žengia „The Ditties“.
Lapkričio 13 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje atlikėjos Veronika Čičinskaitė-Golovanova, Rūta Švipaitė ir Rūta Jakulytė-Valčiukienė kviečia kartu švęsti ilgai lauktą ir išsvajotą „The Ditties“ XI-ąjį gimtadienį.
11 metų „The Ditties“ kėlė ansamblinio dainavimo kartelę ir kūrė lietuviškąją vokalinio džiazo trio tradiciją. Pirmiausia pasinėrusios į istorinių ansamblių „Andrews Sisters“, „Boswell Sisters“ įrašus jos perprato dainavimo siaura harmonija principus, sugėrė legendų patirtį ir aukso fondo dainų pagrindu susikūrė savąjį skambesį. Ilgainiui repertuaras praturtėjo unikaliomis aranžuotėmis, stilizacijomis. Turbūt, nėra tokios dainos džiazo, pop ar roko karalystėse, kurios šios harmonizavimo virtuozės nesugebėtų paversti darniu „ditišku“ svingo skanėstu. Bežaisdamos įvairiomis melodijomis, „The Ditties“ atrado naują aistrą – lietuvišką estrados muziką, iš kurio atrinkusios brangiausius perlus, praturtino ir savo platų repertuarą šlageriais, kurie sugulė į albumą „Estrada“. Žinoma, ansamblinės galimybės įkvepia kūrybai, tad „The Ditties“ stebina savo publika ir naujomis originaliomis dainomis.
„Drauge praleisti metai suteikia mums pasitikėjimo, – yra sakiusi Veronika. - Sukaupėme patirties, puikiai žinome, ką darome. Ieškojimų jaudulį pakeitė tikra muzikinė laisvė ir malonumas kurti. Nepaprastai gera jausti tą užtikrintumą."
„The Ditties“ išlieka atviros siurprizams ir atradimams. Jais dalinsis Šv. Kotrynos bažnyčios scenoje, kur pasklis dainos iš spalvingo jų repertuaro – tos, nuo kurių pradėjo pirmuosius bandymus, kurias labiausiai mėgsta klausytojai ir rečiau skambėjusios ar buvusios sunkiausiai įveikiamos – kiekviena daina su savo istorija ir paslaptimi. Iš fortepijono skaidrius pasažus ir palaikantį akompanimentą skleis Dmitrij Golovanov, o saksofono viražus į skliautų dausas siųs Jan Maksimovič.  Bus ir daugiau netikėtų staigmenų, klausytojų laukia unikalus reginys: elegantiškos suknelės, šmaikščios situacijos, kuriamos simpatiškų, moteriškai trapių, šiek tiek šaržuotų „The Ditties“ trijulės personažų.
Sinoptikai gali pranašauti lapkričio 13 d. vakarą rudenišką vėsą ar net žvarbą, bet Šv. Kotrynos bažnyčioje bus šilta ir jauku. „The Ditties“ per vienuolika metų puoselėja svarbią tradiciją – nepalikti savo koncertų metu nė vieno veido be šypsenos. Gimtadienio šventėje ji neabejotinai bus išlaikyta. Galiausiai, niekas labiau nepakrauna pozityvios energijos kaip gera svingo muzika, skleidžiama meistriškų ir charizmatiškų atlikėjų!
 



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: