Vilniaus mokytojų namai
EN

D. Razauskas / S. Petreikis / R. Stankevičius. Dainos, eilės ir užkalbėjimai | Šv. Kotrynos bažnyčia


Šv. Kotrynos bažnyčia
Trečiadienis
Lapkričio 16 d.
19:00 VAL.

D. Razauskas, S. Petreikis ir R. Stankevičius kviečia į dainų, eilių ir užkalbėjimų vakarą
2022 m. lapkričio 16 d. 19 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje laukia „Eilių ir užkalbėjimų vakaras“, kurio metu į sceną žengs ypatinga trijulė: poetas Rimvydas Stankevičius, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis bei dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas. Dar kovo mėnesį įvykęs dainų, eilių ir užkalbėjimų vakaras, kuriame dalyvavo poetas Aidas Marčėnas, sulaukę ypatingo susidomėjimo ir žiūrovų prašymu yra rengiamas dar kartą. Šįkart prie atlikėjų jungiasi poetas Rimvydas Stankevičius.
Sauliaus Petreikio ir Domanto Razausko duetas ne vienam yra puikiai pažįstamas. Prieš 15 metų savo tragiškai žuvusio bičiulio atminimui susibūrę muzikantai pajuto, kad gali ir nori groti kartu. Unikalaus multiinstrumentalisto, trimitininko, pasaulio muzikos kūrėjo, improvizatoriaus Sauliaus Petreikio ir poeto, dainų autoriaus, scenos maištininko Domanto Razausko energetinė brolystė sceną paverčia žaižaruojančiu ugnikalniu ir priverčia žiūrovus alsuoti išvien, sekant kiekvieną muzikinį garsą. Prieš keletą metų duetas kartu su styginiu kvartetu surengė sėkmingus koncertus Lietuvoje ir išleido kompaktinę ir vinilinę plokšteles.
Rimvydas Stankevičius - poetas, prozininkas, eseistas, žurnalistas. Jo kūryba įvertinta daugybe literatūrinių premijų bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija. Poezija versta į vokiečių, lenkų, švedų, suomių, anglų ir kitas kalbas, publikuota užsienyje išleistuose almanachuose. Rašo tekstus dainoms, kurias atlieka žinomi šalies bardai Kostas Smoriginas, Saulius Bareikis, Gediminas Storpirštis ir kt. Į lietuviškos poezijos ir literatūros lobyną R. Stankevičius yra įnešęs labai savitą, autentišką braižą. „Mano poezija reflektuoja šiapus ir anapus santykį. Žmogus linkęs tikėti, kad šiuo gyvenimu jo egzistencija nesibaigia, tad kiekvienas mūsų turi slaptą norą praskleisti užuolaidėlę ir išvysti tai, kas nujaučiama, tačiau neregima akimis“, – pasakoja R. Stankevičius.
Kas sieja šiuos tris menininkus? Atsakymas paprastas – kūryba, improvizacija ir poetiški burtažodžiai. Tad tamsų lapkričio vakarą trys talentingi kūrėjai iškalbės, užkalbės ir išdainuos poeziją ypatingoje bažnyčios erdvėje.
Bilietus platina kakava.lt
Bilietų kainos: 15, 20, 25 Eur
Daugiau informacijos: www.bardai.lt
867223266 arba koncertai@bardai.lt


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: