Vilniaus mokytojų namai
EN

XXV Jubiliejinis akordeono festivalis „Vilnius 2022''. JazzTango - V.Abracciante/J.Girotto (Italija-Argentina)


Šv. Kotrynos bažnyčia
Antradienis
Lapkričio 22 d.
19:00 VAL.

Vince Abracciante (akordeonas)– Italija

Javier Edgardo Girotto (saksofonas)  -Argentina

Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčia 11.22 19 val. 

XXV Jubiliejinis Tarptautinis akordeono festivalis „Vilnius 2022“

Vieno žymiausių džiazo, world, jazztango muzikos atlikėjų, akordeonisto iš Italijos  Vince Abracciante kūrybiniai projektai su scenos partneriu saksofonistu Javier Edgardo Girotto Lapkričio 22 d. 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Tai muzika, nepavaldi jokiam laikmečiui, o jų skleidžiama energija ašarojantį klausytoją akimirksniu perkelia į triumfo būseną. Akordeonas ir saksofonas – du be galo skirtingi instrumentai, bet juos valdantys atlikėjai priverčia kvėpuoti tuo pačiu virtuoziškumo prisodrintu oru. Publikos bei kritikų dėmesį Vince Abracciante patraukė ne tik ypatinga grojimo maniera, bet ir labai neįprastu, išradingai konstruojamu repertuaru, kurį, žinoma, lėmė ir pasirenkami scenos partneriai bei konceptualumas.

Vince Abracciante – yra žinomas italų džiazo atlikėjas, akordeonistas. Atlikėjas pasižymi puikia technika, giliu bliuzo ir svingo pojūčiu, taip pat preciziškai groja ir kitus muzikos žanrus.

Richard Galliano, kalbėdamas apie jaunuosius akordeonistus viename interviu, sakė: „Mane tikrai sužavėjo jaunas italas iš Apulijos (Italija): jo vardas Vincenzo Abbracciante. Kiekvienoje melodijoje jis sukuria istoriją, kuri sužavi mane.“ (Jazzman, 2005)

Vince Abracciante džiazo muzikos studijas baigė Monopolio „Nino Rota“  konservatorijoje pas maestro Gianni Lenoci ir klasikinį akordeoną „E. R. Duni“ konservatorijoje Materoje, maestro Gian Vito Tannoia klasėje. 2000 m. laimėjo 25-ąjį tarptautinį konkursą „Castelfidardo“, o 2003 m. laimėjo 53-ąjį konkursą „Trophee Mondial“. Atlikėjas koncertavo ir gastroliavo įvairiose pasaulio vietose, įskaitant Vokietiją, Braziliją, JAV, Indoneziją, Malaiziją, Tailandą, Singapūrą, Angliją, Austriją, Prancūziją, Ispaniją, Pietų Afriką, Egiptą, Kiniją, Indiją, Pietų Korėją, Australiją, Naująją Zelandiją, Libaną, Daniją, Nyderlandus, Latviją, Lietuvą ir Kanadą.2012 m. pasirodė pirmasis debiutinis albumas „Introducing…“, kuriame groja legendinis bosistas Juini Booth. Festivalyje „ARGOJAZZ“ jis buvo apdovanotas kaip „Geriausias 2013 m. muzikantas“.

Na, o šiam akordeonininkui talkins puikus džiazo virtuozas iš Argentinos – Javier Edgardo Girotto. Nors šįkart atlikėją išgirsime grojant saksofonu, Javier taip pat puikiai valdo fleitą ir klarnetą. Yra kompozitorius ir aranžuotojas.

http://www.javiergirotto.com/

https://www.vinceabbracciante.com/

 

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/jazztango-vabracciante-jgirotto-italija-argentina-371275/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: