Vilniaus mokytojų namai
EN

XXV Jubiliejinis akordeono festivalis ''Vilnius 2022''. ATIDARYMO KONCERTAS. Raimondas Sviackevičius/akordeonas, Mindaugas Bačkus/violončelė


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Lapkričio 5 d.
19:00 VAL.

XXV Jubiliejinio Tarptautinio akordeono festivalio „Vilnius 2022“
ATIDARYMO KONCERTAS
Raimondas Sviackevičius / akordeonas
Mindaugas Bačkus / violončelė
Lietuva
Jubiliejinį, jau 25-ą, Tarptautinį akordeono muzikos festivalį atidarys meno vadovo akordeonisto Raimondo Sviackevičiaus ir jo ilgamečio scenos partnerio violončelininko Mindaugo Bačkaus duetas. Muzikantai savo koncertą dedikuoja neseniai amžinybėn iškeliavusiems lietuvių kompozitoriams – Broniui Kutavičiui, Vidmantui Bartuliui, Faustui Latėnui, Anatolijui Šenderovui. Skambės šių autorių ir jų amžininkų kūrinių versijos, gimusios duetui glaudžiai bendradarbiaujant su kompozitoriais.
Raimondas Sviackevičiaus – Lietuvos akordeono muzikos intelektualas, plačiai pripažintas menininkas, propaguojantis lietuviškąjį modernųjį akordeono meną ir inicijuojantis Lietuvių kompozitorių kūrinių rašymą akordeonui bei atlikimą. Raimondas Sviackevičius - intelektualios, efektingos, įvairialypės muzikos atlikėjas, sėkmingai atspindintis šiuolaikinio meno tendencijas ir nepaliaujantis klausytojus žavėti meistriškumu, jautrumu, garso kokybe, instrumento valdymu ir atsidavimu akordeono menui.
Mindaugas Bačkus - naujų raiškos priemonių ieškotojas, entuziastas, kūrybinis avantiūristas, išsiskiriantis nestandartiniu muzikos pasaulio suvokimu. Mindaugas Bačkaus muzikavimas pasižymi nepriekaištingu bei įvairiapusiu violončelės valdymu. Atlikėjas daug koncertuoja kaip solistas ir su kameriniais ansambliais. Nuolat atnaujindamas savo šiuolaikinės muzikos repertuarą, jis dažnai pats tampa naujų kūrinių iniciatoriumi ir atlikėju.
Raimondas Sviackevičius ir Mindaugas Bačkus drauge kuria ir koncertuoja jau ne vienerius metus, dalyvauja įvairiuose meniniuose projektuose, yra atkaklūs lietuviškos muzikos propaguotojai ir savo instrumentų ambasadoriai bei vėliavnešiai.
Organizatorius:
XXV Tarptautinis akordeono festivalis „Vilnius 2022“
Lietuvos akordeonistų asociacija
Meno vadovas prof. Raimondas Sviackevičius
www.akordeonofestivalis.lt
KONCERTAS MOKAMAS

 

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/atidarymo-koncertas-mindaugas-backus-violoncele-372636/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: