Vilniaus mokytojų namai
EN

Saulės muzika | Pasaulio muzikos festivalis


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Lapkričio 19 d.
18 val.

Atlikėjai:
Liucė, 
Skuggsidan duo (Švedija), 
Duo Ruut (Estija), 
Saulius Petreikis su grupe.
Liucė – atlikėja, supinanti švelnią melodiją bei tvirtą žodį. Tai muzika, dvelkianti ramuma, gaivumu ir ypatingu dainų melodingumu. Liucė ieško įkvėpimo folklore, alternatyvioje muzikoje, džiaze bei poezijoje. Būdama daugelio nacionalinių muzikinių konkursų laureatė, gyvenime ieškojusi savęs skirtinguose muzikos stiliuose, Liucė įvairius garsus supina į unikalų patyrimą. „Muzika man yra apie žmogiškumą – kai ji tikra ir gili, kūnas pašiurpsta ir oras tampa gaivesnis. Ir kartais tam tereikia tik balso ir kelių skambančių stygų.“
Duo ruut (du kvadratai liet.) - skambesys grindžiamas bendryste, kurią nuo 2017 m. kuria dvi jaunos Estijos muzikantės ir dainų autorės Ann-Lisett Rebane bei Katariina Kivi. Jų pasirodymuose susijungia skirtingi balsai ir estiškos kanklės. Dueto atliekamoje muzikoje susijungia paveldo tradicijos su skirtingomis kultūromis bei jausminga šiuolaikine muzika. Duo Ruut muzika minimalistinė, nes ji atliekama vienu instrumentu, taičiau ji itin turtinga naujomis bei įsivaizduojamomis idėjomis.
Saulius Petreikis – muzikinės scenos fenomenas bei vienas ekspresyviausių Lietuvos kūrėjų. Jo atliekamoje muzikoje skamba tiek tradiciniai, tiek ir archainiai pučiamieji instrumentai, o pasirodymai pasižymi energija ir įvairių emocijų gausa. Per 50 skirtingų instrumentų grojančio atlikėjo pasirodymai primena spalvingą kelionę, kurioje persipina baltiškų ir skandinaviškų pasaulių garsiniai lobynai. Sauliaus kuriama muzika šiltai priimama pačios įvairiausios auditorijos, o ypač mėgstama šeimų.
Bilietai: 11.11-17.17 Eur.
www.kakava.lt



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: