Vilniaus mokytojų namai
EN

Vladas Bagdonas ir Audrius Balsys | „Bagdoniškos dainos“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Vasario 5 d.
18:00 VAL.

2023 m. vasario 5 d. 18 val. į Šv. Kotrynos bažnyčią po ilgos pertraukos su autorine dainų programa grįžta Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, dainuojantis aktorius Vladas Bagdonas. Žiūrovų lauks netikėtas duetas scenoje – prie maestro prisijungs kompozitorius, pianistas Audrius Balsys, ir kartu jie pristatys „Bagdoniškų dainų“ programą. Joje skambės ir senos, gerbėjų mėgiamos, ir visiškai naujos dainos, meistriškai papuoštos kompozitoriaus A. Balsio aranžuotėmis.
Kaip tos dainos suskambės dabar, kokių naujų spalvų įgaus, nupūtus nuo jų laiko dulkes, apie ką rašo ir apie ką dainuoja šiandieninis Vladas Bagdonas - tai paslaptis, kuri bus atskleista tik vienintelio koncerto metu Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje.
Vladas Bagdonas nuo 1970-ųjų Lietuvos scenoje įkūnijo legendinius vaidmenis: Daukantą, Pirosmanį, Otelą, Faustą, Zorbą, bendradarbiavo su režisieriais: Dalia Tamulevičiūte, Jonu Vaitkumi, Eimuntu Nekrošiumi. Muzika jo gyvenime dažnai ėjo greta vaidybos: studijų metu, vėliau dirbant su kompozitoriaus Vygantu Telksniu ir Alvydu Jegelevičiumi. Tačiau kalbėdamas apie savo muzikinius pasirodymus V. Bagdonas linkęs ironizuoti: „Nesu muzikantas, esu artistas, vaidinantis koncertą“. 2017 m. Maestro išleido autorinių dainų plokštelę „Liekantiems būti“, o 2020 m. geriausių dainų plokštelę „Medžio degimas“.
„Bagdoniškų dainų“ programa, kuri scenoje sujungs du grandus, taps maloniu atradimu muzikinio skonio gurmanams. Profesionalaus pianisto pirštais apgroti kūriniai suteiks svorio ir spalvų „bagdoniškai“ kūrybai, o Meistro hipnotizuojantis, žemas balsas nepaliks abejingų.
Į koncertą kviečia geros muzikos ekspertai „Bardai LT“.

Bilietai: https://kakava.lt/renginys/vladas-bagdonas-ir-audrius-balsys-bagdoniskos-dainos/4372/8503




Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: