Vilniaus mokytojų namai
EN

Dainos vaikams ir ne vaikams pagal poeto Sigito Gedos eiles


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Balandžio 29 d.
12:00 VAL.

Girių ir ežerų apsuptoje, paukščių ir žuvų kupinoje Dzūkijoje prieš 80 metų gimęs poetas Sigitas Geda sukūrė gausybę nuostabiai gražių eilių. Jo eilės dainomis įrašytos į daugelio didelių ir mažų Lietuvos vaikų širdis.
Pasakiškai skambančiame pasaulyje, sulipdytame iš būtų ir nebūtų dalykų gyvena „Baltoji varnelė“, „Vaikai po lelijom“, „Arkliukas darželyje“, „Du maži balti pingvinai“, „Lašišaitė“, užburiančius aromatus skleidžia „Naktelės žiedai“, „Tėviškės papartis“, „Riešutų žydėjimas“, į vaikystės šalį skraidina „Televizorius“, „Senos mašinėlės“, „Naktis bulvelėms žydint“, didžiausią meilės dovaną svarbiausiam žmogui pasaulyje dovanoja „Motulės daina“.

“Kai buvau tokio didumo, jog po stalu vaikščiojau, regis, viskas dainavo”, – rašė poetas. – “Man ir dabar labai miela klausytis žmonių dainavimo. Jeigu kada nors kurį nors posmelį jūs pabandysite užtraukti, tai aš, kad ir kaži kur būdamas, atsiliepsiu…”

Todėl vyrų vokalinės grupės „Quorum“ dainininkai Laimonas Bendaravičius, Andrius Bartkus, Marius Turlajus, Gintautas Skliutas, Romanas Savickas ir Šarūnas Navickas atskleis paslaptį, jog dainuojamos eilės gali nuostabiai skambėti be anei vienintelio muzikos instrumento pritarimo. Ir neverta stebėtis, jei netikėtai pasigirs trombonas ar trimitas. Mušamieji ritmą palaikys tikrai, bet visa tai tebus kerai, nes scenoje skambės tik šeši tobuliausi ir originaliausi instrumentai – žmonių balsai. Toks dainavimas vadinamas a cappella. Profesionalūs dainininkai šįkart dainuos vaikams ir ne tik vaikams skirtas, lietuvių kompozitorių sukurtas dainas pagal poeto Sigito Gedos eiles!

Klausydamiesi nuostabių eilių, puikių melodijų ir ritmų patys nepajusite, kaip imsite kartu dainuoti, o dainuojantys žmonės yra laimingi žmonės! Tad kviečiame visus – ir didelius, ir mažus į LAIMINGŲ ŽMONIŲ koncertą!

 

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/dainos-vaikams-ir-ne-vaikams-pagal-poeto-sigito-gedos-eiles-386946/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: