Vilniaus mokytojų namai
EN

Tenebrae Responsoria / Pasijų atliepai


Šv. Kotrynos bažnyčia
Antradienis
Rugsėjo 12 d.
19:00 VAL.

Rugsėjo 12 d., 19 val.
Šv. Kotrynos bažnyčia

Tenebrae Responsoria / Pasijų atliepai
Carlo Gesualdo (1566–1613) atliepai Didžiajam Penktadieniui ir Didžiajam Šeštadieniui

Graindelavoix, vadovas Björn Schmelzer (Belgija)

Florencia Menconi, Teodora Tommasi, Razek-François Bitar, Albert Riera, Andrés Miravete, Marius Peterson, Arnout Malfliet.

Prieš gyvenimo baigtį Carlo Gesualdo parašyti „Pasijų atliepai“, tikima, yra kompozitoriaus gniuždančios kaltės išraiška dėl padarytos mirtinos žmogžudystės nuodėmės ir kartu jo kančia pačiam tapatinantis su Kristaus auka. Nepaisant Gesualdo gyvenimo istorijos konteksto, kolektyvinėje atmintyje jis išliko kaip unikali asmenybė, nuolat gaubiama tamsumų. Gesualdo muzikoje leidžiamasi į neįprastus garso peizažus, kurių sudėtinga klausytis įpratusiems girdėti Renesanso muzikos skambesio giedrą.
Björnas Schmelzeris su savo ansambliu „Graindelavoix“ ilgametėje muzikavimo patirtyje ne kartą gerokai supurtė publikos įsivaizdavimą, kaip turėtų skambėti Viduramžių ir Renesanso laikotarpių vokalinė muzika ir, galima sakyti, padėjo kertinį akmenį mūsų supratime apie šių epochų muzikos visatą. Ansamblio „Graindelavoix“ Gesualdo „Pasijų atliepų“ interpretacija apgaubia klausytojus kompozitorių supusia tamsuma ir pakeri ta neabejotina, bekompromise kūrinio verte.

 

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/tenebrae-responsoria-pasiju-atliepai-399270/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: