Vilniaus mokytojų namai
EN

LP pristatymo koncertas ''Įsimylėjus vaiduoklį''


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Lapkričio 20 d.
19:00 VAL.

Albumas „Įsimylėjus vaiduoklį“ –tarsi slapčiausių jausmų, išgyvenimų dienoraštis , nusiimant visas kaukes, išreiškiant visus, kad ir pačius nepatogiausius jausmus :meilė karantino metu („Gal...“ , Stokholmo sindromas , pasibaigus karantinui („Tarsi sapnuoju“ ), priklausomybės nuo jausmų suvokimas ( „You are my alcohol“), teisybės atskleidimas („ Įsimylėjus vaiduoklį“ ) , ėjimas tikruoju keliu („Lyg tavęs nebūtų“)

„ Savo kūrybą galėčiau suskirstyti į du etapus : prieškarantininė ir pokarantininė-sako žinoma dainininkė Rasa Kaušiūtė.

„Esu iš tų žmonių , kurie džiaugsmingai priėmė karantino teikiamus apribojimus, ir , visu pajėgumu darbavausi kūrybinėje srityje . Esu labai dėkinga šiam karantininiam „retritui“ , šis laikotarpis man buvo „aukso amžius“ , per kurį pirmą kartą nufilmavau savo pirmąjį klipą, po to antrąjį, trečiąjį... Labai dėkinga nuostabiam bendražygiui , foto ir video autoriui , itališkos kilmės video operatoriui Stefano Ruffini, kuris su malonumu nerdavo į mano idėjas, padiktuotas asmeninių santykių patirties bei gamtos reiškinių įtakos .

Būtent karantino metu galutinai susikristalizavo mintis išleisti akustinį albumą muzikos gurmanams , kuriame skambėtų tik balsas ir kontrabosas, kuris skambėtų intymiai, minimalistiškai ir mistiškai-skambesys , kuris šiuo metu labiausiai mane „veža“ . Be viso to nereikalingo išorinio „triukšmo“.

Pradinį albumo užmanymą labiausiai atskleidžia kūrinys „Įsimylėjus vaiduoklį“, kuriame tik balsas, kontrabosas bei „horor effects“ .

Vėliau intrumentuotėje atsirado ir gitara , ir perkusija, ir fortepijonas, o galiausiai-violončelė ir...arfa.

Vienu seniausiu ir didingiausiu instrumentu-  arfos akomponimentu bus palydėti ypač tyros energetikos prisodrinti kūriniai- „Požeminės upės“ bei „Vakaras“ .

Visiškai nestabdau savęs albumo kūrime , ir jei reiktų vienu žodžiu apibūdinti dabartinę kūrybą, apibūdinčiau taip :“laumės dainos“, kuriose labai svarbi gamtos inspiracija ( miškas, vanduo, pilnatis ir t.t..)  kuriose jaučiama ir giluma ir meditatyvumas, ir kartais ilgos transinės improvizacijos. Dainų tematikoje  visi atradimai, kai kada ir labai globalūs („Tarsi sapnuoju“)  eina per asmeninių santykių prizmę  su kitu žmogumi , tame tarpe ir savo kelio paieškos („Lyg tavęs nebūtų“)  , ir skausmingi atradimai („You are my alkohol“ ) , ir saviironija („Melavai“)  , ir karantino metu suvoktas gyvenimo dabartyje svarbumas ( „Gal...“ ) , ir dar daug kitų suvokimų.

Tai tarsi savo intymaus , slapčiausių jausmų dienoraščio rašymas...Bei perskaitymas viešai (koncertas) .

Tai –tarsi gili muzikinė jausmų terapija...

Jei kas paklaustų , kuom skiriasi dabartinė dainininkė Rasa Kaušiūtė nuo ankstesniosios , atsakyčiau , kad dabar yra mažiau noro patikti, įtikti kitiems, mažiau prisitaikymo , daugiau sąžiningumo sau ir savo kūrybai, daugiau grynumo..."

 

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/lp-pristatymo-koncertas-isimylejus-vaiduokli-401742/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: