Vilniaus mokytojų namai
EN

Open To The World '23: VOCES8 ir Ringmasters


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Gruodžio 2 d.
21:00 VAL.

Unikalus šeštadienio vakaras: VOCES8, Grammy nominuotas geriausias ir populiariausias pasaulyje britų vokalinis ansamblis, ir geriausias ir populiariausias Švedijoje vokalinis ansamblis Ringmasters, surengs bendrą koncertą Vilniuje. Jie dovanos išskirtinę šventinę programą, kurioje harmoningai derins klasikinę, šiuolaikinę, barbershop ir populiariąją muziką.

Vokalinės muzikos festivalis „Open To The World 2023“ pristato ypatingą vakarą Vilniuje. Gruodžio 2 d., šeštadienį, 21 val. jaukioje Kotrynos bažnyčioje, VOCES8 ir „Ringmasters“ atliks stilistiškai įvairią, nuotaikingą ir unikalią Lietuvoje muzikinę programą. Tai pirmas „Ringmasters“ apsilankymas Lietuvoje ir pirmas bendras talentingųjų britų ir švedų koncertas mūsų šalyje.

Rolls-Royce tarp britų a cappella ansamblių

VOCES8 garsėja ypač jautriu, šviesiu ir elegantišku skambesiu. Oktetas naudoja stulbinamai kruopštų metodą, kuris kontroliuoja ir tarpusavyje suderina kiekvieno iš grupės narių natūralų vibrato, o esant poreikiui, jį visiškai neutralizuoja. Tai sukuria unikalų ir lygų kaip šilkas atliekamos muzikos skambesį.

Ansamblis nuolat sulaukia kritikų liaupsių, tokių kaip „Rolls-Royce tarp britų a cappella ansamblių“ (The Art Desk), „Tobulas ramaus santūrumo ir veržlios sielos derinys“ (The Independent), „Pasitelkę skrupulingą sinchroniškumą ir intonavimą, žodžiui „ansamblis“ atlikėjai suteikia naują dimensiją“ (Gramophone Magazine).

VOCES8 savo repertuare harmoningai derina įvairių stilių ir epochų muziką – nuo XVIII amžiaus polifonijų iki autorinių džiazo ir populiariosios muzikos aranžuočių.

VOCES8 Lietuvoje lankysis trečią kartą. 2018 ir 2021 metais jie jau dalyvavo „Open To The World“ projekte ir su choru „Bel Canto“ surengė keturis anšlaginius koncertus. Šiais metais britai sugrįžtą į pamiltą Vilnių ir koncertuos ne tik su choru „Bel Canto“, bet ir kitais „Open To The World 2023“ festivalio svečiais.

Ringmasters sukūrė įkvėpti Simpsonų serialo

Pasaulio barbershop muzikos čempionai savo vokalinį virtuoziškumą derina su užkrečiančia popmuzikos energija. Jų koncertuose harmoningai dera barbershop klasika, švedų chorinė muzika, Simon and Garfunkel, Beatles ir Elvis Presley kūriniai. Talentingųjų švedų pasirodymas priblokš ne tik skambiais, skrupulingai suderintais akordais ir tobula konsonansine harmonija, bet ir skoninga choreografija.

„Ringmasters“ dainininkai yra baigę klasikines chorines studijas prestižiškiausiose Stokholmo muzikos mokyklose. Tačiau 2006 metais, vienoje „Simpsonų“ serijoje netikėtai atradę barbershop muziką, vaikinai nusprendė, kad dainavimo geriausiuose Švedijos choruose neužtenka. Jiems prireikė šešių metų intensyvių treniruočių, kol 2012 metais pagaliau buvo pripažinti geriausiu barbershop kvartetu pasaulyje. „Ringmasters“ tapo pirmąją ne amerikiečių grupe, laimėjusia „Barbershop Harmony Society“ organizuojamas svarbiausias pasaulyje šios muzikos varžybas.

Savo debiutiniame koncerte Vilniuje, „Ringmasters“ atliks įvairiaspalvę programą – nuo klasikos iki miuziklų, džiazo ir popmuzikos. Skrupulingai suderinti švedų balsai ir energingas pasirodymas nepaliks abejingų ir sukurs neišdildomą muzikinę patirtį.

Vienintelis toks vakaras Vilniuje: VOCES8 ir Ringmasters jaukioje Kotrynos bažnyčioje

VOCES8 ir Ringmasters ruošia ir įspūdingą finalą, kuriame – net dvi specialiai koncertui Vilniuje skirtos premjeros. Populiarieji britai ir švedai atliks naują „Ringmasters“ vadovo Rasmus Krigström kūrinį „Ring Out, Wild Bells“ (žodžiai Alfred Lord Tennyson), ir VOCES8 tenoro Blake Morgan aranžuotą gospelo giesmę „Shall We Gather By The River“.

Koncerte dalyvauja:

 

VOCES8 (meno vadovas Barnaby Smith)
Ringmasters (meno vadovas Rasmus Krigström)

 

Vokalinės muzikos festivalio „Open To The World“ prodiuseriai: choras „Bel Canto“ ir Audrius Valatkevičius.

Visa informacija apie koncertą: www.chorasbelcanto.lt

--

Open To The World 2023

Choro „Bel Canto“ projektas „Open To The World“ – tai unikalus, tradiciniu tapęs chorinės muzikos projektas Lietuvoje. Šiais metais jis išauga į pirmąjį Vilniuje kalėdinį vokalinės-chorinės muzikos festivalį. „Open To The World“ tikslas – šalies publikai pristatyti modernią chorinę muziką, geriausius pasaulio chorus, vokalinius ansamblius ir kompozitorius, puoselėti vakarietišką kultūrą, kurti, muzikuoti ir tobulėti kartu.

„Open To The World 2023“ svečiai: „Grammy“ nominuotas geriausias ir populiariausias pasaulyje britų vokalinis ansamblis VOCES8, populiariausias Švedijoje vyrų choras „Zero8“, geriausias ir populiariausias Švedijoje vokalinis ansamblis „Ringmasters“, geriausias Lietuvoje berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ ir vokalistas ir gitaristas iš Norvegijos Marius Beck.

Festivalio rėmėjai: pastatų gamintojai INHUS, biurų parkas „Business Garden Vilnius“, didžiausia nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė Skandinavijos ir Baltijos šalyse „Newsec“, Vilniaus miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba. Projekto informacinis partneris – LRT, reklamos partneris – reklamos agentūra „Ogilvy“.

 

Bilietai: https://kakava.lt/renginys/open-to-the-world-23-voces8-ir-ringmasters/6530/11021



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: