Vilniaus mokytojų namai
EN

Open To The World '23: Zero8 ir Choras Bel Canto


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Gruodžio 3 d.
18:00 VAL.

Išskirtinis sekmadienio vakaras: Zero8, geriausias ir populiariausias vyrų choras Švedijoje, ir geriausias Lietuvoje choras Bel Canto, jau antrą kartą susitiks Vilniuje! Sostinės publikai jie dovanos naują šventinę programą, kurioje harmoningai derins klasikinę, šiuolaikinę chorinę, barbershop ir populiariąją muziką.

Choras „Bel Canto“ pristato ypatingą vakarą Vilniuje – ketvirtą vokalinės muzikos festivalio „Open To The World 2023“ koncertą. Gruodžio 3 d., sekmadienį, 18 val. jaukioje Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, daugiau nei 80 chorų „Bel Canto“ ir „Zero8“ dainininkų atliks stilistiškai įvairią, nuotaikingą ir unikalią Lietuvoje muzikinę programą. Koncerte taip pat dalyvaus pianistas Motiejus Bazaras, solines roles atliks choro dainininkai: Mindaugas Rumšas (saksofonas), Justinas Stanevičius ir Agnė Bagdonavičienė (vokalas).

Draugystę sustiprino pakerėta publika ir meilė Vilniui

„Zero8“ išgarsėjo kaip barbershop, džiazo ir populiariąją muziką atliekantis choras, tačiau ilgainiui į savo repertuarą įtraukė ir klasikinių kūrinių. Daugiau nei 40 dainininkų vienijantis „Zero8“ keturis kartus iš eilės tapo Europos barbershop muzikos čempionais, yra laimėjęs daugybę apdovanojimų, o 2019 m. atstovavo Švedijai „Chorų Eurovizijoje“.

Chorų „Bel Canto“ ir „Zero8” draugystė prasidėjo pernai, kai populiarieji švedai pirmą kartą atvyko į Lietuvą dalyvauti „Open To The World 2022“ projekte, ir kartu su choru „Bel Canto“ surengė anšlaginį koncertą Filharmonijoje.

Šiais metais „Zero8“ sugrįžta į pamiltą Vilnių su nauja programa, kurioje – geriausia kada nors vyrų chorui parašyta muzika. Jie sumaniai ir skoningai derins klasikinę, švedų tradicinę, popmuziką ir džiazą. Choristai visada dainuoja tai, ką myli, iš visos širdies parodydami savo aistrą muzikai.

Aistra šiuolaikinei chorinei muzikai ir eksperimentams

Choro „Bel Canto“ programoje vyraus choro ir publikos pamėgtų garsiausių pasaulyje šiuolaikinių kompozitorių Eric Whitacre, Morten Lauridsen, Ola Gjeilo, taip pat lietuvių kompozitoriaus Donato Zakaro kūriniai ir populiariosios muzikos aranžuotės.

Šį kartą choras publiką stebins ryškia choreografija, kuri papuoš kompozitoriaus Jake Runestad energingą kūrinį „Nyon Nyon“ ir Billy Joel garsųjį „River Of Dreams“. Choreografiją chorui sukūrė Paulius Šinkūnas.

Vienintelis toks vakaras šiemet: 80 chorų Zero8 ir Bel Canto dainininkų jaukioje Kotrynos bažnyčioje

Chorai „Zero8“ ir „Bel Canto“ ruošia ir įspūdingą koncerto finalą. Ypatingas jo akcentas – ukrainiečių paveldo lobis, daina „Shchedryk”, kurią Lietuvos ir Švedijos choristai atliks kartu. Šiuo kūriniu chorai ragins nepavargti ir palaikyti Ukrainos kovą už laisvę.

„Shchedryk“ pasakoja apie kregždę, kuri atskrenda į žmogaus namus ir savo giesme pranašauja jam turtingą ir gražų gyvenimą atėjus pavasariui. Iš keturių garsų archajinio motyvo sudarytą „Shchedryk“ 1916 metais aranžavo ukrainiečių kompozitorius Mykola Leontovych. Vėliau jos melodija buvo panaudota kuriant anglišką kalėdinę dainą „Carol Of The Bells“, kuri tapo neatsiejama šventinio repertuaro dalimi visame pasaulyje.

Choras „Bel Canto“ pirmą kartą „Shchedryk“ atliko 2010 metais. Dainos įrašas iki šiol yra populiariausias choro „Spotify“, „Apple Music“ ir „YouTube“ kanaluose, jis taip pat panaudotas kelių filmų garso takeliuose. Vienas jų – šiemet Berlyno kino festivalyje debiutavusi biografinė drama „Sisi & Ich“.

 

Koncerte dalyvauja
Choras „Zero8“ (meno vadovas ir dirigentas Rasmus Krigström)
Choras „Bel Canto“ (meno vadovė ir dirigentė Milda Švelnienė)
Motiejus Bazaras (fortepijonas)

 

Choro „Bel Canto“ meno vadovė Milda Švelnienė, chormeisterės Raminta Gocentienė ir Stasė Žaltauskaitė-Malūnavičienė, vokalo pedagogai Eglė Stundžiaitė ir Eimantas Bešėnas. „Open To The World“ ir choro prodiuseris Audrius Valatkevičius.

Visa informacija apie koncertą: www.chorasbelcanto.lt

--

Open To The World 2023

Choro „Bel Canto“ projektas „Open To The World“ – tai unikalus, tradiciniu tapęs chorinės muzikos projektas Lietuvoje. Šiais metais jis išauga į pirmąjį Vilniuje kalėdinį vokalinės-chorinės muzikos festivalį. „Open To The World“ tikslas – šalies publikai pristatyti modernią chorinę muziką, geriausius pasaulio chorus, vokalinius ansamblius ir kompozitorius, puoselėti vakarietišką kultūrą, kurti, muzikuoti ir tobulėti kartu.

„Open To The World 2023“ svečiai: „Grammy“ nominuotas geriausias ir populiariausias pasaulyje britų vokalinis ansamblis VOCES8, populiariausias Švedijoje vyrų choras „Zero8“, geriausias ir populiariausias Švedijoje vokalinis ansamblis „Ringmasters“, geriausias Lietuvoje berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ ir vokalistas ir gitaristas iš Norvegijos Marius Beck.

Festivalio rėmėjai: pastatų gamintojai INHUS, biurų parkas „Business Garden Vilnius“, didžiausia nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė Skandinavijos ir Baltijos šalyse „Newsec“, Vilniaus miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba. Projekto informacinis partneris – LRT, reklamos partneris – reklamos agentūra „Ogilvy“.

 

Bilietai: https://kakava.lt/renginys/open-to-the-world-23-zero8-ir-choras-bel-canto/6531/11022



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: