Vilniaus mokytojų namai
EN

BAROKO DIALOGAI


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Lapkričio 30 d.
19:00 VAL.

„Baroko dialogai“ – muzikinis pokalbis tarp didžiųjų baroko meistrų, vokiečių baroko epochos kompozitorių Georg Philipp Telemann, Johanno Sebastiano Bach, Georg Friedrich Händel ir italo Arcangelo Corelli bei Henry Purcell. Tai dialogas tarp orkestro ir klavesino.
Šv. Kristoforo kamerinis orkestras dialogui pakvies klavesininką dirigentą ir mokytoją, pagrindinę Izraelio senosios muzikos scenos figūrą - David Shemer. Jis gimė Rygoje, Latvijoje ir anksti emigravo į Izraelį. Baigęs studijas Rubino muzikos ir šokio akademijoje Jeruzalėje, jis specializavosi baroko atlikimo studijose Londone, kur studijavo pas vienus garsiausių mokytojų, tokių kaip Christopheris Kite, Jill Severs ir Trevor Pinnock. D. Shemer yra muzikos menų daktaras. Šį laipsnį jam suteikė Niujorko universitetas Stony Brook.
David Shemer yra Jeruzalės baroko orkestro įkūrėjas, muzikinis vadovas ir dirigentas. Jis dažnai pasirodo kaip solo klavesinininkas ir kelių kamerinės muzikos grupių, tokių kaip „The Jerusalem Consort“, kurią jis įkūrė 1984 m., narys, C.P.E. J.S. Bacho ansamblis (kartu su vokiečių muzikantais) ir Kopenhagos solistai. Jis plačiai koncertuoja ir įrašinėja Izraelyje, Europoje ir JAV, kaip solistas, kamerinis muzikantas ir dirigentas. Neseniai išleista Davido Shemerio grojamų Bacho Goldbergo variacijų kompaktinė plokštelė, kurią su dideliu entuziazmu sutiko ir publika, ir kritikai.
D. Shemer nuo 1982 m dėsto klavesiną ir senąją muziką Jeruzalės muzikos ir šokių akademijoje. Jis daugiau kaip 20 metų dėstė Jeruzalės senosios muzikos dirbtuvėse. Be to, jis yra vedęs daugybę meistriškumo kursų Izraelyje, taip pat Anglijoje, Vokietijoje, Italijoje, JAV ir Rygoje (Latvija) – savo gimtajame mieste.
„Davidas Shemeris savo tikrai krištoliniu grojimu įtikino mane, kad klavesinininką galima vadinti virtuozu.“ - rašė Latvijos spauda. 
 
 
Atlkėjai:
David Shemer (klavesinas, Izraelis)
Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir vyr dirigentas – Modestas Barkauskas)
 
Programa:
A. Corelli Concerto Grosso op. 6, Nr. 4, D-dur 
H. Purcell  Čakona g-moll                                              
G. F. Telemann  Uvertiūra-Siuita TWV 55:B2, B-dur  
J. S. Bach Koncertas klavesinui ir styginiams BWV 1052,  d-moll
G. F. Handel Concerto Grosso op. 6, Nr. 5, D-dur         



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: