Vilniaus mokytojų namai
EN

TARPTAUTINIS PASAULIO MUZIKOS FESTIVALIS / „SAULĖS MUZIKA 23“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Lapkričio 11 d.
18:00 val.

Atlikėjai:
Ehale (Estija),
Duo Cavez Paulson (Švedija/Belgija),
Rahel Talts (Estija),
Freija (Suomija).

„Ehale” – tai jauna ir ambicinga grupė iš Estijos, aistringai siekianti garsinti folk muziką prestižinėse koncertų salėse. Jų garsovaizdį sudaro du smuikai, klarnetas bei gitara, ir kaip patys muzikantai sako: „muzikoje dera humoras ir rimtumas, vasaros siautulys ir žiemos nostalgija.” Muzikinio įkvėpimo „Ehale“ semiasi iš senų archyvinių įrašų, į kuriuos miksuoja tai, kas įkvepia juos supančioje šiuolaikybėje. Jie kuria autentišką pasaulio muziką, neapsiribodami griežtais žanrais. „Ehale“ repertuare galima išgirsti archajiškų šiaurės šalių melodijų bei ritmų, interpretuotų bei aranžuotų pagal jų muzikinę pajautą. „Saulės muzikos“ festivalio klausytojus „Ehale“ sieks pakylėti ir įkvėpti muzika, pripildančią plaučius jauno folko deguonies!

„Duo Cavez Paulson” – duetas, kokio dar nebūsite girdėję. Švediškasis „klavišinis smuikas“-nyckelharpa ir akordeonas. Jais groja muzikiniu talentu apdovanotos atlikėjos – Josefinos Paulson ir Sophie Cavez. Ne vienerius metus muzikuodamos kartu, jos taip gerai jaučia viena kitą, jog šių artisčių susitikimas scenoje kuria magiškus dalykus. „Saulės muzikos“ festivalyje „Duo Cavez Paulson“ atliks kompozicijas, kurios leis įsijausti į dviejų motinų, charizmatiškų moterų bei artisčių rolės. Repertuare – ritmingi šiaurietiško folko peizažai ir muzikinis atokvėpis melodingoje gaivaus poilsio oazėje.

Rahel Talts – jaunosios estų džiazo kartos pianistė ir kompozitorė, kurianti ir gyvenanti Danijoje – ypatingas „Saulės muzikos“ festivalio deimantas. Naudodama švelnias melodijas ir daugiasluoksnius ritminius piešinius, ji grakščiai varijuoja tarp akustinio fortepijono ir elektrinio pianino skambesio. Rahel muzikoje skoningai dera džiazo ir folko, pop ir fusion elementai. Pianistė dalyvauja muzikiniuose projektuose visoje Europoje, o į „Saulės muzikos“ festivalį jį atvyksta su grupe – bičiuliškai suburtu kvartetu, kuris atliks jos autorinę muziką. Koncerto vakarą skambės Rahel aranžuotos kompozicijos, alsuojančios estų folk dvasia, išgirsime keletą dainų iš naujausio jos albumo „Greener Grass“ bei dar niekur negirdėtos muzikos. Pianistė žada įkvėpti šiluma bei melodijomis, kurias švilpaudami grįšite namo!

„Freija” – talentingi muzikai į festivalį atveža tradicinę Suomijos kraštų muziką, kuri pasaulį stebina savo unikaliais instrumentais, šokio ritmo pulsacija bei vokalinių stilių įvairove. Šiaurės šalių folk scenoje ši grupė gerai atpažįstama dėl savo atlikimo kokybės. Folkloras ir populiarios tradicinės dainos jų muzikoje suaudžiamos į gyvybingą garsų gobeleną, jų lengva klausytis. 

Festivalį finansuoja - Lietuvos kultūros taryba, Kūrybiška Europa, Vilniaus miesto savivaldybė ir Suomijos ambasada.

Festivalio draugai: UPBEAT, Vilniaus mokytojų namai, Būkčia kombučia. 

 

Bilietai: https://kakava.lt/renginys/saules-muzika-pasaulio-muzikos-festivalis/6741/11423



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: