Vilniaus mokytojų namai
EN

TARPTAUTINIS PASAULIO MUZIKOS FESTIVALIS / „SAULĖS MUZIKA 23“


VMN Didžioji salė
Ketvirtadienis
Lapkričio 9 d.
19 val.

Jausmė – viena iš nedaugelio savito braižo atlikėjų, pradėjusi garsinti liaudies instrumentą, koncertines kankles už Lietuvos ribų. Savo kompozicijose ir dainose ji balsu, dvidešimt devyniomis stygomis, lietuvių bei anglų kalbomis audžia jaukų folkloro, soul, minimalizmo žanrų apklotą, apdabintą kitų mėgstamų stilių (dub, džiazo, post-rock, elektronikos) elementais. Jausmė nepaliauja skleisti žinios, jog muzika – tai ne tik vakarėlis, bet ir puikus mediumas išjausti ir paleisti, dalintis gyliu, suvokimais ir vertybėmis, taip pat, kad turime stengtis išlikti autentiški, kai šiuolaikinis pasaulis laisvę bando sprausti į rėmus.

Austieja – muzikos ir poezijos kūrėja, kurios išskirtinis bruožas – žemaičių kalba atliekamos dainos, persipynusios su subtiliais muzikos ir gamtos elementais. Programoje minimalistiniais garsais perteikiami prasme alsuojantys žodžiai klausytojui leis įžengti į paslapties ir tikrovės erdvę, o žingeidžiam – atrasti.

„Afrikos būgnai” ir choras „Liepaitės“ – lietuviškos sutartinės naujai suskambėjo „Liepaičių“ choro ir „Afrikos būgnų“ 2021 m. albume „Sutrinko trinko”, kuris buvo skirtas naujai pažvelgti į lietuviškas sutartines bei atrasti netikėtą choro ir būgnų sąveiką. Kaip pasakoja merginų choro vadovė ir idėjos sumanytoja J. Vaitkevičienė, mintis apie tokią programą kilo minint dešimties metų sukaktį, kai Kenijoje lietuvių liaudies sutartinės UNESCO buvo pripažintos kaip unikalus, saugotinas tradicinės polifoninės muzikos fenomenas. Posėdžio vieta Afrikoje simboliškai inspiravo „Liepaičių“ merginų chorą būtent 2020 m. sukurti programą, grįstą lietuviškų sutartinių pirmapradės melodikos ir Afrikos būgnų ritmų sinergija.

Bilietai: 16.16 - 21.21 Eur.
www.kakava.lt

 



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: