Vilniaus mokytojų namai
EN

(ATKELTAS) Muzika+kinas: Jozef van Wissem


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Vasario 19 d.
19:00 VAL.

Pranešame, kad dėl atlikėjo ligos yra atšauktas renginys “Muzika+kinas: Jozef  van Wissem & Hilary Woods”, kuris turėjo įvykti gruodžio 17 d. Vilniuje. Renginys yra perkeliamas į 2024 m. vasario 19d. 19val.
Bilietai lieka galioti tie patys. Papildomai kreiptis nereikia.
 
Kam netinka nauja renginio data, galite pildyti prašymą pinigų grąžinimui, kurį  rasite čia: https://www.bilietai.lt/lit/ticket-refund-application
Prašymai priimami iki 2024 m. sausio 2 d.
 
Organizatoriai atsiprašo už nepatogumus.
 

Po daugiau nei dviejų metų, Jozefas Van Wissemas grįžta į Vilnių ir kas svarbiausia - iki tol dar nepatirtam pasirodymui. Naujausių albumų „Behold! I Make All Things New“ ir „Nosferatu: The Call Of The Deathbird“ pristatymų turas vainikuojamas kultinio Fritzo Lango nebylaus kino filmo „Destiny“ (1921 m.) įgarsinimu visiškoje tamsoje liutnia, tarp Šv. Kotrynos bažnyčios skliautų, juodojo renesanso mago Jozefo Van Wissemo. Gruodžio 17 d., sekmadienį.

“Likimas” - nebylus, vokiškojo ekspresionizmo fantastinis romantinis filmas režisuotas Fritzo Lango, kuris yra įkvėptas Indijos liaudies pasakos apie Savitri. Filmas pasakoja apie moterį, trokštančią vėl susitikti su mirusiu mylimuoju. Juostoje taip pat sekami trys kiti tragiški romanai, vykstantys Artimųjų Rytų mieste; Venecijoje, Italijoje; ir Kinijos imperijoje.

Į kinematografišką ir magišką vakaro patirtį įves kylanti pogrindžio žvaigždė Hilary Woods. Dainų, garso, tekstų kūrimo ir analoginių juostų filmavimo srityse airių atlikėjos Hilary Woods kompozicijos ugdo praktikas, kurios reflektuoja viena kitą. Jos garsinis eksperimentalizmas ir tyrinėjimai, apimantys drone, semplavimą, field-recording, bei žinoma, subtilų vokalą - atskleidžia giliai asmenišką ir intuityvų dainų rašymą. Jau visai netrukus bus išleistas trečiasis pilnametražis Hilary įrašas, įtraukiantis į vizualinę galią, fiziškumą ir jaudinantį didingumą, kultinėje leidykloje „Sacred Bones Records“.

Jozefas van Wissemas - avangardo kompozitorius ir liutenistas, grojantis juoda, pagal užsakymą pagaminta, vienintele tokia pasaulyje, barokine liutnia. Jo kūrinių pavadinimai ir pobūdis turi krikščioniškai mistišką reikšmę, o jo kuriama muzika yra tiesiog nesenstanti. 2013 m. van Wissemas Kanų kino festivalyje laimėjo apdovanojimą už geriausią garso takelį Jimo Jarmuscho filmui „Gyvi liko tik mylintys“.

 

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/perkeltas-muzika-kinas-jozef-van-wissem--hilary-woods-402575/?fbclid=IwAR17XdBNOfq0iW6Fw75YIziaYiBwiC7aViBU6kn-9ANUNZ4P_StjH9nrF4k




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: