Vilniaus mokytojų namai
EN

META PIANO TRIO | Šv. Kotrynos bažnyčia


Šv. Kotrynos bažnyčia
Antradienis
Vasario 27 d.
19:00 VAL.

Muzikologės Aušros Strazdaitės teigimu, „tokio aukšto lygio trio atliekama muzika yra tiesiog būtina tiek galvai, tiek sielai“.

Ypatinga bendryste, scenine laisve ir išskirtiniu muzikalumu pasižyminčio, vieno perspektyviausių bei aktyviai koncertuojančio fortepijoninio trio Meta nariai – Marija Pranskutė (smuikas), Deividas Dumčius (violončelė) ir Julija Bagdonavičiūtė (fortepijonas) kviečia į savo penkerių metų gimtadienio koncertą!

Prisijungiant šviesų dailininkui Arvydui Buinauskui, klausytojai turės galimybę panirti į  nepamirštamą šviesų ir muzikos sintezę, kurioje muzika bus patiriama ne tik garsu, bet ir išskirtiniais, šiam koncertui sukurtais vizualiais sprendimais.

Į koncerto programą „Meta Piano Trio“ įtraukė skirtingus muzikos stilius atstovaujančius kūrinius. Koncerte – tiek gerai publikai pažįstami Astoro Piazzollos kūriniai, tiek Lietuvoje itin retai atliekamo amerikiečių kompozitoriaus Paulo Schoenfieldo džiazo įtakų pripildyti skambesiai. Svajingą, lyrinę nuotaiką kurs prancūzų kompozitorių Maurice Ravelio ir Gabrielio Fauré kūrinių „Pavana mirusiai princesei“ ir „Po sapno“ aranžuotės fortepijoniniam trio, o taip pat ir vieno ryškiausių šiandienos kūrėjų Maxo Richterio kompozicijos. Koncerto akcentu tampa jaunosios kartos Lietuvos kompozitoriaus Andriaus Šiurio kūrinys „tyla? ne, neteko girdėti“, parašytas specialiai fortepijoniniui trio Meta, kuris, autoriaus žodžiais, radosi iš tylos ir ramybės ilgesio.

Meta Piano Trio ir Arvydo Buinausko bendradarbiavimo rezultatas – jautrus, garsu ir vaizdu paliečiantis koncertas, leidžiantis naujai patirti nuostabią Šv. Kotrynos bažnyčios erdvę.  

Apie ansamblį

Pradėjęs bendrą kūrybinę veiklą 2018 metais, ansamblis pelnė aukščiausias prizines vietas tarptautiniuose konkursuose Lietuvoje, Estijoje, Švedijoje, Rusijoje. Fortepijoninis trio Meta pelnė tarptautinį pripažinimą tokiuose svarbiuose kamerinės muzikos festivaliuose kaip „Harmos“ (Porto, Portugalija) bei „ISA” (Reichenau, Austrija), kuriame ansamblis buvo apdovanotas ir publikos simpatijų prizu. Fortepijoninis trio Meta aktyviai ruošia koncertines programas ir pasirodo svarbiausiose šalies salėse bei festivaliuose: koncertus jie surengė Lietuvos nacionalinės filharmonijos, Kauno valstybinės filharmonijos, Klaipėdos koncertų salėse, taip pat „Užutrakio vakarai“, „Permainų muzika“, „Tytuvėnų vasaros festivalis“, „Muzika Jašiūnų dvare“, „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“, „LT.art Vienna” festivaliuose.

Programa

M. Richter On the Nature of Daylight

A. Šiurys Tyla? ne, neteko girdėti

G. Fauré Apres un reve 

F. Say Space Jump

P. Schoenfield Café Music

M. Ravel Pavane pour une infante défunte

A. Piazzolla Oblivion

M. Richter Ember

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/meta-piano-trio--sv-kotrynos-baznycia-417613/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: