Vilniaus mokytojų namai
EN

Renginys „Ar iš balos tas gražumas...lietuvių kalbos“


VMN Baltoji salė
Penktadienis
Kovo 15 d.
17 val.

Pagrįstai didžiuojamės, kad lietuvių kalba yra sena ir graži, išlaikiusi daug indoeuropiečių prokalbės ypatybių ir turi daug panašumų su senovės indų (sanskrito) kalba. Taigi, lietuvių kalba yra labai svarbi mokslui ir studijuojama daugelyje pasaulio universitetų. Kita vertus, tai moderni bendravimo priemonė, tinkama vartoti visose gyvenimo srityse. Todėl daugybė žmonių iš įvairių pasaulio šalių Kalbos ir kultūros institute LINGUA LITUANICA mokosi lietuvių kalbos darbo, verslo, karjeros tikslais, norėdami bendrauti kasdieniame gyvenime, siekdami geriau pažinti Lietuvą ir jos žmones. Ir ne tik pažinti, bet ir pamilti.

Kaip ji skamba užsieniečių lūpomis ir kokią vietą užima jų širdyse, įsitikinti galėsite kovo 15 d. 17 val. atėję į renginį Vilniaus mokytojų namų Baltojoje salėje.

Jūsų lauks jauki ir šilta programa, nes savo jausmais ir įspūdžiais apie lietuvių kalbą rimtai ir šmaikščiai dalysis mūsų studentai užsieniečiai, skambės poezijos posmai, liesis Lietuvos Nacionalinio simfoninio orkestro violončelių grupės nario Tomo Ramančiūno atliekamos muzikos garsai. Profesionalus violončelininkas mėgsta eksperimentuoti ir neapsiriboja vien tik klasikine scena, todėl nuobodu tikrai nebus.

Renginys yra VLKK inicijuotų Lietuvių kalbos dienų dalis. Jau devintą kartą visame pasaulyje – Lietuvos švietimo ir kultūros įstaigose, organizacijose, užsienio lietuvių bendruomenėse, lituanistinėse mokyklose ir Lietuvos ambasadose – vasarį ir kovą vyksta daugybė renginių, skirtų lietuvių kalbai, Lietuvos kultūrai ir istorijai.

Renginio vedėja doc.dr. Irena Kruopienė, Kalbos ir kultūros instituto LINGUA LITUANICA direktorė.

Renginys nemokamas.


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: