Vilniaus mokytojų namai
EN

„Improdimensija“ pristato: Colin Stetson (US/CA) live


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Balandžio 22 d.
19:00 VAL.

Colin Stetson – altinis ir bosinis saksofonai
Balandžio 22 d. Kotrynos bažnyčioje pirmą kartą Lietuvoje solo pasirodymą surengs gyva saksofono legenda – COLINAS STETSONAS! Iš šio muzikanto plaučių išsiveržęs oras, perskrodęs instrumentą, virsta neįtikėtinomis garsų kaskadomis. Išgirdus Colino muziką kyla daug klausimų. Kaip tai įmanoma? Ar čia tikrai girdime saksofoną? Ar čia tikrai groja tik vienas žmogus? Į visus juos atsakymas, nors ir labai sunku patikėti, yra TAIP. C. Stetsonas it kūju knežina į šipulius visus įmanomus stereotipus apie saksofonu atliekamą muziką ir muziką bendrai!
C. Stetsonas savo muzikinį kelią pradėjo nuo klasikos pamokų, tačiau laikui bėgant žvėriškai talentingas bičas netverdamas savo kailyje šoko į eksperimentinius vandenis. Taip gimė epinė trilogija „New History Warfare“, įrašiusi šį saksofonininką neišdildomomis raidėmis į šlovinguosius muzikos istorijos metraščius, o jo vardą plačiai paskleidusi po tokių leidinių ar portalų kaip „The Guardian“, „Pitchfork“, „The Quietus“, „New York Times“, „Washing Post“ kt. puslapius.
Fenomenalia technika ir beprotiškomis idėjomis kunkuliuojantis C. Stetsonas – tai išskirtinis reiškinys XXI a. muzikos scenoje. Tai liudija ne tik savo estetika ir užmojais žada atimantys soliniai šio saksofonininko darbai, bet ir C. Stetsono universalumas bei paklausa. Jo saksofono partijas yra girdėjusi bemaž didžioji dalis žemės rutulio. Colinas aktyviai dirba ne tik su tokiais avangardo meistrais kaip Matsas Gustafssonas ar Evanas Parkeris, bet taip pat groja ar yra grojęs su tokiomis asmenybės ir kolektyvais kaip Tomas Waitsas, „Arcade Fire“, „Bon Iver“, „Feist“, Laurie Anderson, Lou Reedas, Billas Laswellas, „LCD Soundsystem“, „The National“, Fink, „Cult of Luna“ ar net „The Chemical Brothers“.
Pernai į pasaulį išleidęs savo tėčiui dedikuotą ir melomanų išgirtą albumą „When we were that what wept for the sea“ į Vilnių C. Stetsonas atvyksta su specialia programa „The Love It Took To Leave You“ – tai įvadas į netrukus pasirodysiantį muzikanto naują albumą. Pasirodymą lydės specialiai C. Stetsono komandos sukurta šviesų ir vaizdo instaliacijų scenografija. Būkite pasiruošę savo ausis užlieti svaiginančiomis garsų vilnimis, o akis pamaloninti įspūdingu šviesų spektakliu!
Renginį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus savivaldybė, M-Finance UAB
Bilietai: https://kakava.lt/.../improdimensija-pristato.../7780/14213
---------
Colin Stetson – alto & bass saxophones
On April 22nd the living legend of the saxophone – COLIN STETSON will make solo performance for the first time in Lithuania. The air bursting from the lungs of this musician, piercing through the instrument, transforms into incredible cascades of sound. Upon hearing Colin's music, many questions arise. How is this possible? Are we really hearing a saxophone? Is there really only one person playing? The answer to all of them, although very hard to believe, is YES. C. Stetson skillfully peels away all possible stereotypes about music performed on the saxophone and music in general!
C. Stetson began his musical journey with classical lessons, but over time, this fiercely talented individual, not content with staying within the confines of tradition, delved into experimental realms. Thus was born the epic trilogy "New History Warfare," which engraved this saxophonist into the history of music and spred his name widely through most prestigious magazines or portals such as "The Guardian," "Pitchfork," "The Quietus," "New York Times," "Washington Post," and others.
Colin Stetson, with his phenomenal technique and mind-boggling ideas, is an exceptional phenomenon on the 21st-century music scene. This is evidenced not only by the aesthetics and ambitious solo works of this saxophonist but also by the universality and demand for C. Stetson's music. His saxophone passages have been heard by almost the entire globe. Colin actively collaborates not only with avant-garde masters like Mats Gustafsson or Evan Parker but also has played or collaborated with personalities and collectives such as Tom Waits, Arcade Fire, Bon Iver, Feist, Laurie Anderson, Lou Reed, Bill Laswell, LCD Soundsystem, The National, Fink, Cult of Luna, and even The Chemical Brothers.
Having released his critically acclaimed album "When We Were What We Wept For the Sea" dedicated to his father last year, Colin Stetson comes to Vilnius with a special program titled "The Love It Took To Leave You" – an introduction to the musician's upcoming album. The performance will be accompanied by a specially crafted stage design of lights and visual installations by Colin Stetson's team. Prepare to be engulfed in intoxicating waves of sound and dazzled by an impressive spectacle of lights!
Event is co-financed by: The Lithuanian Council for Culture, Vilnius city municipality, M-Finance UAB


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: