Vilniaus mokytojų namai
EN

Pianisto Vyčio Šakūro ir styginių kvarteto ''Mettis'' koncertas ''ISTORIJOS''


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Lapkričio 16 d.
18:00 VAL.

PIANISTAS V. ŠAKŪRAS IR STYGINIŲ KVARTETAS „METTIS“ | KONCERTAS „ISTORIJOS

Pasinerkite į švelnius muzikinius pasakojimus – svajingos ir užburiančios melodijos, dažnai girdimos kino filmuose bei šiuolaikiniuose meno renginiuose, šį lapkritį užlies Šv. Kotrynos bažnyčią koncerto „Istorijos“ metu.

Vakaro programoje skambės šiuolaikinių kompozitorių Maxo Richterio ir Sveno Helbigo kūriniai, kuriuos atliks ryškūs, Lietuvoje bei užsienyje pripažinimo sulaukę muzikantai: pianistas Vytis Šakūras ir styginių kvartetas „Mettis“.

„Istorijos“ – ne vien klasikos gerbėjams

Muzika, atverianti duris į jausmų pasaulį – taip galima apibūdinti koncerto „Istorijos“ programą.

Trumpi kūriniai iš kompozitorių Maxo Richterio bei Sveno Helbigo repertuaro kurs savitą, jaukią ir romantišką atmosferą bei akimirkai nukels į vis skirtingas vietas – tarsi kino filme. Vakaro metu atlikėjai atskiras pasirodymo dalis jautriai apjungs į vientisą, gilų muzikos įkvėpimą, kuris ilgam išliks atmintyje.

Kompozitoriaus Maxo Richterio kuriama post-minimalistinio, šiuolaikinės klasikos žanro muzika plačiai naudojama kino filmuose bei serialuose. 2019 metais M. Richterio kūryba perkopė milijardą internetinių perklausų ir milijoną albumų pardavimų. Koncerte „Istorijos“ V. Šakūras ir „Mettis“ kvartetas atliks kūrinius iš albumo „Infra“ – metų pradžioje jie skambėjo ir mados namų „Dior“ rudens / žiemos kolekcijos vyrams pristatyme Paryžiuje.

Koncerto dalyvių taip pat laukia istorijos iš vokiečių kompozitoriaus Sveno Helbigo albumo „Kišeninės simfonijos“ – tai nuoseklus 12 kompozicijų ciklas, kuriame kiekvienas pasakojimas perteikia skirtingą vaizdą bei jausmą. „Šerkšnas“, „Lopšinė“, „Ašara“, „Rudens daina“ ar „Miesto kvepalai“ taps netikėtomis muzikinėmis kelionėmis po vaizduotės pasaulį.

Susitikime unikaliame garso, šviesų ir jausmų spektaklyje – jau 2024 metų lapkritį koncerte „ISTORIJOS“!

-

APIE VYTĮ ŠAKŪRĄ

Vytis Šakūras – tarptautinio pripažinimo sulaukęs pianistas, pelnęs daugybę konkursų apdovanojimų ir pasirodęs prestižinių festivalių scenose. Aktyvi muzikanto koncertinė programa skamba didžiausiuose Europos, Japonijos miestuose, o per metus V. Šakūras organizuoja daugiau kaip 100 solinių bei bendrų pasirodymų su pasaulyje žinomais menininkais.

Vyčio Šakūro veikla apima nuolatinį bendradarbiavimą su pripažintais dainininkais, smuikininkais, o ypatingą dėmesį pianistas skiria būtent kamerinei muzikai.

Nuo 2023 metų V. Šakūras bendradarbiauja su pasaulinio garso klarnetininku Giora Feidmanu, neseniai „Warner Chappell Music“ su „MACC Records“ išleido jų bendrą albumą „Revolution of Love“, skambėjusį Berlyno filharmonijoje, Hamburgo „Laeiszhalle“, Štutgarto „Liederhalle“ ir kitose garsiose koncertų salėse. Šiais metais V. Šakūras atliko pasirodymą ir tarptautiniame Berlyno filmų festivalyje. 

„Vyčio pianistinis meistriškumas pasireiškia kiekvienoje natoje – kurdamas švelnius garsų pasaulius ir magiškai bendraudamas su tyla, jis išgauna nepakartojamą garso subtilumą"

APIE STYGINIŲ KVARTETĄ „METTIS“

Styginių kvartetas „Mettis“ – vienas ryškiausių šiuolaikinių Lietuvos kamerinės muzikos kolektyvų. Kvartetas susibūrė 2012 metais LMTA, vėliau studijavo Europos kamerinės muzikos akademijoje, kur atlikėjai pradėjo sparčiai kopti karjeros laiptais.

„Mettis“ kvartetas yra pelnęs pasaulinį pripažinimą ir įvairius apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose, styginių grupės pasirodymai organizuojami prestižinėse koncertų salėse Londone, Berlyne, Hamburge, Lisabonoje, Vašingtone, Paryžiuje bei įvairiuose muzikos festivaliuose.

Pastaraisiais metais „Mettis“ surengė gastroles Kinijoje, 2019 metais išleido komplaktinę plokštelę su pianiste Mūza Rubackyte, o 2022 m. išleista naujausia kvarteto kompaktinė plokštelė su L. van Beethoven'o kūriniais.

Renginio nuoroda: http://www.bymodern.eu

 

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/pianisto-vycio-sakuro-ir-styginiu-kvarteto-mettis-koncertas-istorijos-433590/

 




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: