Vilniaus mokytojų namai
EN

Shalom Culture. Music Festival uždarymo koncertas


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Spalio 3 d.
19:00 VAL.

Shalom Culture & Music Festival uždarymo koncertas

Spalio 3 dieną, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyks „Shalom Culture & Music Festival” uždarymo koncertas, kurio metu koncertuos klarnetininkė iš Izraelio Orit Orbach, bajano virtuozas iš Ukrainos Yevgenii Musijets, Vilniaus m. savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir vyr. Dirigentas Modestas Barkauskas) bei kviestiniai muzikantai. Hebrajiškiems naujiesiems metams (Roš hašana) skirtoje koncertinėje programoje skambės Izraelio kompozitoriaus Ofer Ben Amots „Klezmer Concerto“, Jievaro Jasinskio kūryba bei žinomų žydiškos muzikos kūrinių aranžuotės orkestrui.

„Shalom Culture & Music Festival“ vyks nuo gegužės iki spalio mėnesio ir aplankys 7 Lietuvos miestus ir miestelius. Beveik pusę metų truksiančioje žydiškos muzikos ir kultūros festivalio programoje skambės klasikinė bei šiuolaikinių kompozitorių muzika, klezmerio melodijos, džiazo improvizacijos, vyks parodos bei meninės akcijos. Festivalyje dalyvaus muzikantai ir dainininkai iš Lietuvos, Ukrainos bei Izraelio. Šiais metais festivalio programoje planuojama surengti 12 koncertų, kurie vyks Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Telšiuose, Alytuje, Palangoje ir Zapyškyje.

Festivalį iš dalies finansuoja Vilniaus m. savivaldybė, Kauno m. savivaldybė, Izraelio ambasada Lietuvoje, Tautinių mažumų departamentas prie LRV, Wix.com bei privatūs rėmėjai. Informacinis partneris LRT. Bilietus platina Bilietai.lt

Bilietai į kitus festivalio renginius: https://bit.ly/3W2MgIl

Festivalio koncertų metu gali būti fotografuojama, filmuojama, dalyviai gali būti matomi nuotraukose ar vaizdo įrašuose ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti publikuojami viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar medijos priemonėse.

ATLIKĖJAI:

Orit Orbach (klarnetas, Izraelis)

Jos atliktas A. Copland koncertas patvirtino, kad ji yra viena spalvingiausių ir charizmatiškiausių mūsų kartos muzikantų“ Michael Eisenstadt, Jerusalem Post.

Orit Orbach koncertavo, kaip solistė su daugeliu orkestrų, tokių kaip Izraelio filharmonijos orkestras, diriguojamas Zubino Mehtos, Jeruzalės simfoninis orkestras, Izraelio kamerinis orkestras, San Francisko sinfonietta, Sofijos filharmonijos orkestras, Kolorado simfoninis orkestras, Hagos simfoninis orkestras ir Varšuvos filharmonijos orkestras.

Orit Orbach buvo Jeruzalės simfoninio orkestro, Izraelio Rišon le Zion simfoninio orkestro ir Haifos simfoninio orkestro klarnetų grupės koncertmeisterė. Ji dalyvavo daugelyje festivalių, tarp jų prestižiškiausiame Marlboro festivalyje (JAV), Tanglewoodo muzikos festivalyje, Neustadto tarptautiniame kamerinės muzikos festivalyje, Varšuvos žydų muzikos festivalyje, Kanberos tarptautiniame kamerinės muzikos festivalyje, San Francisko žydų muzikos festivalyje ir kt.

Ji bendradarbiavo su daugeliu garsių muzikantų, tokių kaip Shlomo Mintzas, Danielis Barenboimas, Jurijus Bašmetas, Rafaelis Wallfischas, Davidas Sawyeris, Michaelas Tree ir Murray Perahia.

Be aktyvios klasikinės muzikos karjeros, Orit specializuojasi žydų muzikos srityje. Pastaruosius 20 metų Orit koncertuoja visame pasaulyje kaip solistė ir su įvairiais etninės žydų muzikos ansambliais, pristatydama etninės ir klasikinės muzikos sintezę. Tarp šių ansamblių yra ir Eve's Women Band - itin pripažintas moterų ansamblis, atliekantis žydų muziką naujais stiliais, pavyzdžiui, džiazo, roko, Artimųjų Rytų ir Balkanų. Eve's Women jungia naują stilių - džiazą, etninę žydų muziką su stipriu egzotišku moterišku akcentu.

Orit veda unikalius meistriškumo kursus klarnetininkams ir specialius seminarus visame pasaulyje. Be unikalios grojimo klarnetu technikos, ji puikiai išmano klezmerio muziką, praktiškai ir įdomiai pristato šį stilių visiems instrumentams. Po daugelį metų trukusių tyrimų Orit sukūrė labai sėkmingą seminarą apie „scenos baimę“, kurio rezultatai yra nuostabūs.

Orit taip pat yra dirigentė, kurios specializacija - pučiamųjų orkestrai. Orit diriguoja Netanijos muzikos konservatorijos jauniesiems orkestrams ir Netanijos bendruomenės pučiamųjų orkestrui, NCWO.

Didelė O. Orbach karjera apima ir teisėjos darbą tarptautiniuose konkursuose. Ji teisėjavo Pendereckio tarptautiniame šiuolaikinės muzikos konkurse Lenkijoje, Mergelių salų konkurse, Tarptautiniame Spring konkurse, Amerikos ir Izraelio kultūros fondo konkurse Izraelyje ir Paulo Ben Haimo konkurse.

Orit su pagyrimu baigė Naujosios Anglijos muzikos konservatoriją, o Šiaurės Vakarų universitete įgijo muzikos magistro laipsnį. Ji laimėjo pirmąsias premijas Naujosios Anglijos konservatorijos muzikos konkurse ir Šiaurės vakarų universiteto koncertų konkurse.

Yevgenii Musijets (Євгеній Мусієць) yra penktos kartos bajanistas. Dar būdamas 4 metų berniukas, jis pradėjo mokytis groti pas savo senelį, o 5 metų jau pasirodė scenoje. Pirmąjį solinį koncertą Jevgenijus grojo būdamas 7 metų. Baigė Užgorodo muzikos koledžą. Aukštąjį išsilavinimą (bakalauro ir magistro laipsnius) įgijo Mukačevo valstybiniame universitete. Daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų bei festivalių laureatas. Įrašė kompaktinę plokštelę „Revelation”. Nuo 2017 metų groja kolektyve „YeS Duet“ su kuriuo yra koncertavęs daugelyje Europos šalių bei Izraelyje. Jevgenijus yra vedęs, su žmona Alena augina dukrą.

Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas – Modestas Barkauskas, garbės dirigentas Donatas Katkus) – kolektyvas, garsėjantis universalumu, profesionalumu, menine vaizduote. Orkestras – laukiamas svečias ne tik Lietuvos ir užsienio šalių prestižinėse koncertų salėse, kaip Paryžiaus Théâtre des Champs-Élysées, Reikjaviko Harpa, Stokholmo Berwaldhallen, UNESCO būstinė Paryžiuje, Varšuvos Karalių rūmai, Sankt Peterburgo M. Glinkos salė, Maskvos P. Čaikovskio konservatorija, bet ir estrados scenose ar net smėlio karjeruose… Daugiau informacijos www.kristoforas.lt

Kviestiniai muzikantai:
Joana Daunytė (arfa)
Andrius Rekašius (marimba, perkusija)
Sigitas Gailius (vibrafonas, perkusija)
Tadas Daujotas (šofarai)

https://www.youtube.com/watch?v=ynuCHkdxiq8
https://www.youtube.com/watch?v=W33Tw0fFNCY

Renginio nuoroda: http://www.orkestras.org

 

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/festivaliai/shalom-culture-music-festival-uzdarymo-koncertas-437036/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: