Vilniaus mokytojų namai
EN

Iš visos širdies, iš plačiojo pasaulio!


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Spalio 18 d.
18:00 VAL.

Atlikėjai:
Andrius Zalieska- Zala, Lietuva
Gytis Ambrazevičius, Lietuva
SAL, Airija
Arne Vanhaeck, Belgija
Lily Lucas, Prancūzija
 
 
Šis koncertas – tai žaižaruojantis vitražas, sudarytas iš dainų, atskriesiančių iš skirtingų Europos kampelių ir skambėsiančių įvairiausiomis kalbomis. Kiekvienas klausytojas ras tai, kas atliepia jo širdį. Net jei giliai nesidomite dainuojamosios poezijos žanru, tikrai verta išgirsti šią labai įdomią, spalvingą ir pripažintą Lietuvos ir užsienio bardų kompaniją. Visi pasirodymai labai saviti ir skirtingi, bet juos vienija tai, kas yra bardiškos savasties ašis – nuoširdumas ir žinutė, keliaujanti tiesiai į klausytojo širdį, nesvarbu, kokia kalba ji buvo išdainuota.
Apie atlikėjus:
Andrius Zalieska-Zala - visiems gerai žinomas grupės „Arbata“ vokalistas. Kiekvienas atlikėjo pasirodymas  - nepakartojamas energijos žaismas bei improvizacija, kurio metu gali skambėti dainos sukurtos prieš dvidešimt metų ar prieš dvi dienas – tinkančios tai akimirkai apibūdinti ir išjausti, tad verta pamatyti gyvai!
 
Gytis Ambrazevičius dainų autorius ir atlikėjas iš grupės „Gytis Ambrazevičius ir Grupė“. Laimingai nevedęs, todėl kartais rašo dainas, o kartais nerašo.  Gytis Ambrazevičius - 2012 metais buvo įvertintas Sauliaus Mykolaičio premija už ryškiausią debiutą dainuojamosios poezijos scenoje. Išleidęs tris albumus - „Mano miestas“ (2016), „Kur toliau?“ (2018) ir „Ačiū už aguonas, bet norėčiau duonos“ (2021). Atlikėjo dainose galima išgirsti įvairių žanrų- dainuojamosios poezijos, pop, roko, indie, bliuzo, o vietomis ir kantri -  mišinį.
 
SAL  - Sara Ryan – dainų kūrėja ir atlikėja pasirodanti prestižinėse scenose bei festivaliuose ne tik savo gimtojoje Airijoje, bet ir Jungtinėje Karalystė, Vokietijoje. Jos muzika pasižymi ryškia pop muzkos liniją organiškai kylančią iš indie folk muzikos šaknų. Jos kūrybos pagrindas organiška indie folk muzika ryškiai persipinanti su pop muzikos skambesiu
 
 
Arne Vanhaecke  - įvairiapusis belgų menininkas, garsėjantis savo užburiančiomis dainomis, įtraukiančiais pasirodymais ir įdomiais projektais tiek televizijoje, tiek radijuje.
 
 
Paryžiuje gyvenanti Lily Lucas yra talentinga dainininkė, dainų autorė ir atlikėja. Jos atliekamos dainos užburia savo rimu ir melodija, „chansons françaises“ žodžiuose besiliejanti ironija ir humoras persmelkia jos puikų vokalą.
 
 
XXI Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš
Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ rengiamas nuo 2003 m.  - jau sukūrė savo legendą ir kasmet sutraukia didelį pulką autorinės dainos žanro gerbėjų. Jaukūs vakarai, prasmingi atlikėjų dainų tekstai, išradingos muzikinės kompozicijos pelno nuoširdžias klausytojų simpatijas.
„Tai – aš“ – muzikinės bendruomenės jėga, scena jauniesiems dainų ir tekstų autoriams bei atlikėjams, koncertiniai ekipažai, keliaujantys po Lietuvos miestus ir miestelius, Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymai vaikams ir ne vaikams ir jaukūs autorinės kūrybos naktinėjimai iki paryčių. Jei visa tai apie tave, sakyk: „Tai – aš!“
Daugiau informacijos apie festivalį www.taias.lt



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: