Vilniaus mokytojų namai
EN

SAULĖTĄ ŠEŠTADIENĮ PRASKAIDRINO FESTIVALIO „TAI - AŠ“ AKCIJA „DŽIAZAS SVEIKINA BARDUS“

Šeštadienį, spalio 5-ąją, pirmą kartą suplazdėjo tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai-aš“ vėliava festivalio akcijoje „Džiazas sveikina bardus“. Oficialiai Vilniaus mokytojų  namų organizuojamas festivalis prasidės spalio 14 d., tačiau  jau pirmąjį spalio savaitgalį „Tai-aš“ priminė apie save ir pakvietė apsilankyti – juk taip gera sušilti ne tik nuo saulės, bet ir nuo muzikos. 
 
Spalio 5-osios popietę, 16 val., Vilniaus V. Kudirkos aikštėje susibūrė dirigento Ugniaus Vaiginio diriguojamas Brass Band  „Jovaras“. Jų pasiklausyti sustojo ne tik festivalio mylėtojai, bet ir paprasti gatvės praeiviai. Džiazas tikrai pakelia nuotaiką – tai buvo matyti ne vieno veide. O Brass Band  „Jovaras“ tikrai džiaugsmingai pasveikino tarptautinį dainuojamosios poezijos festivalį „Tai-aš“.
 
Po pasirodymo V. Kudirkos aikštėje visi patraukė prie maestro Vytauto Kernagio suoliuko šalia Lukiškių aikštės. Čia maestro buvo prisimintas net tik kaip dainuojamosios poezijos žanro pradininkas Lietuvoje, bet ir kaip festivalio krikštatėvis, davęs jam pavadinimą. V. Kernagio atminimas buvo pagerbtas jo paties daina „Baltas paukštis“, kurią atliko pats jauniausias festivalio balsas Vytautas Glinevičius – šeštokas iš Lentvario. Paklaustas, ar nebaisu dainuoti prieš būrį žmonių, jis papurtė galvą. Jokio jaudulio nebuvo matyti ir jam dainuojant, tik visi šnabždėjosi „Kaip gražu, kaip gražu...“
 
Akciją vainikavo jaunųjų bardų koncertas Vilniaus mokytojų namų svetainėje.  Jauniausi dainuojamosios poezijos atlikėjai sukūrė begalinio jaukumo  nuotaiką. Ne tik veidus, bet ir širdis užpildė šiluma. Į sceną pirmasis lipo pats jauniausias bardas Vytautas Glinevičius, kuris įrodė, kad ir patiems mažiausiems dainuojamoji poezija nėra sunkus žanras. Antrieji pasirodė svečiai iš Elektrėnų, kurie po lyriško V. Glinevičiaus pasirodymo nuotaikingai pasirodė su Sauliaus Mykolaičio  daina apie Mikę Pūkuotuką. Toliau žiūrovus šildė Vilniaus Gabijos gimnazijos ir  šv. Kristoforo gimnazijos moksleiviai Žilvinas Ališauskas, Ieva Kaperavičiūtė kartu su Justinu Dargiu ir grupė „Paukštukai“.
 
Akcija „Džiazas sveikina bardus“ ne tik pasveikino bardus, rudenį ir tarptautinį dainuojamosios poezijos festivalį „Tai-aš“, bet ir visus, norinčius atverti savo širdis muzikai ir poezijai. Iki festivalio pradžios liko kiek daugiau nei savaitė, tačiau visi laukiantys ir nekantraujantys yra kviečiami dalyvauti kitose festivalio akcijose: 11-12 d. po Aukštaitijos miestus keliaus „Bardų vilkikas“; 11 d. 11 val. Vilniaus Rotušės aikštėje įvyks pirmasis akcijos koncertas, kuriame pasirodys Andrius Zalieska-Zala, Giedrius Arbačiauskas, Gytis Ambrazevičius, Valerijus Šerelis ir Violeta Bučiūtė. Iš Vilniaus „Bardų vilkikas“ pajudės į Uteną ir toliau keliaus į Kupiškį, Pasvalį ir Biržus.
 
Spalio 13 d., sekmadienį, festivalis „Tai-aš“ taip pat neleis nuobodžiauti ir pakvies apsilankyti įvairiose Vilniaus mieste esančiose kavinėse „Coffee Inn“, kuriose bus galima ne tik paskanauti kavos, bet ir pasiklausyti poezijos.
 
Nepraleiskite festivalio „Tai-aš“ akcijų, kurios yra dovanojamos visiems mylintiems dainuojamąją poeziją ar jai prijaunčiantiems. Jau greitai, spalio 14 d., startuos tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai-aš“!  Susitikime, pasiklausykime atlikėjų ir pabūkime  kartu mintimis, širdimis, žodžiais ir muzika. 

Galerija: http://www.kultura.lt/lt/photos/index

2013 m. spalio 7 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: