Vilniaus mokytojų namai
EN

Dainuojamosios poezijos svetainėje: jaunųjų kūrėjų poezijos ir muzikos dermė

Lapkričio 15 d. 18 val. Vilniaus mokytojų namų svetainėje klausytojus džiugins „Dainuojamosios poezijos svetainės” koncertas. Savo širdimis ir muzika dalinsis charizmatiškieji Ieva Prūsaitė ir Tomas Lučiūnas. Taip pat savo eiles dovanos Tomas Petrulis.

Ieva Prūsaitė – dainuojanti dailininkė, piešianti dainininkė. Dainuojamosios poezijos koncertuose dalyvauja jau kelerius metus, kuria dainas tiek lietuvių, tiek anglų kalbomis. Svetainėje ji koncertuos su dar trimis muzikantais – Paulina Sičiūnaite (smuikas), Guoda Ramšaite (violenčelė) ir Marijumi Šostaku (akustinė gitara).

Aktyvus įvairių poezijos skaitymų dalyvis panevėžietis Tomas Petrulis neseniai Vilniaus universitete baigė istorijos studijas ir šiuo metu gilinasi į filosofiją. Jaunojo autoriaus kūryba dažnai publikuojama kultūrinėje spaudoje. Eilėraščiams būdingas siurrealistinis pasaulio suvokimas, filosofiniai būties ir buvimo apmąstymai.

Svetainėje taip pat koncertuos dainuojamosios poezijos atlikėjas Tomas Lučiūnas, sezono atidarymo koncerte dainavęs Rimo Buroko ir Mindaugo Nastaravičiaus eilėraščius bei minėjęs, kad jo paties kelias į dainuojamąją poeziją prasidėjo nuo įvairių psichodelinių skambesių.

Nuo 2001 metų, kas trečią mėnesio penktadienį, tapo gražia tradicija susitikti dainuojamosios poezijos mylėtojams Mokytojų namų svetainėje, kur pasirodo įdomūs bei perspektyvūs atlikėjai bei poetai iš Lietuvos.

Kviečiame visus, neabejingus poezijai ir muzikai, atvykti ir jaukiai pasibūti tarp draugų ir bendraminčių.

2013 m. lapkričio 13 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: