Vilniaus mokytojų namai
EN

Božole: ne vien tik ragauti, bet ir sužinoti

Lapkričio 21 d. 18 val. (ketvirtadienį) Vilniaus mokytojų namuose rengiamame vakare – dėmesys Prancūzijai ir jos tradicinei BOŽOLE – jauno vyno ragavimo šventei. Šis renginys – vienas iš naujo Mokytojų namų projekto „Pasaulio šventės”.

Į renginį kviečiami tie žmonės, kurie nori ne tik paragauti, degustuoti šviežią prancūzišką vyną, bet ir daugiau sužinoti apie pačią šventę, jos tradicijas Prancūzijoje, o taip pat apie vynus apskritai. Savo užburiančiais pasakojimais, įtraukiančiais į slaptingą vyno pasaulį, dalinsis vyno žinovė Jurga Karinauskaitė. Jaukią vakaro atmosferą kurs prancūziškai dainuojantis Vygantas Kazlauskas. Lapkričio 21 d. pasirodo pirmoji atlikėjo kompaktinė plokštelė prancūzų kalba VIN D'AUTOMNE (RUDENIO VYNAS). Ribotas tiražas specialiai skirtas jauno vyno Baujolais šventei. Šviežios naujosios kompaktinės plokštelės bus galima įsigyti šio renginio metu.

Vakaro metu taip pat bus ragaujamas božole (jaunas vynas), kuris į mūsų šalį atkeliavo vos per 6 savaites nuo derliaus surinkimo. Na, o geriausias duetas su vynu – prancūziši brie ir camembero sūriai.

Išskirtinių kelionių organizatorius „Boutique Travel” - renginio metu pristatys vyno keliones Prancūzijoje po Elzaso, Šampanės ir BoZole regionus.

Tai – vienintelis božole vakaras, kuris kviečia ne tik skanauti, bet ir sužinoti, kodėl, kaip, kur, kada božole atsirado ir kas tai per išskirtinis prancūziškas prieskonis.

Renginys mokamas: 10 Lt (bilietai įsigyjami vietoje, renginio metu).

Registracija: karolina@kultura.lt

2013 m. lapkričio 19 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: