Vilniaus mokytojų namai
EN

Apklausa parodė, kad "Kultūros receptas" padeda ligoniams jaustis geriau

Vilniaus Mokytojų namuose vykusia moksline-praktine konferencija „MENO ĮTAKA ŽMOGAUS SVEIKATAI“ baigėsi metus trukęs socialinis  projektas „Kultūros receptas“.  

Konferencijos dalyviai – šeimos, vidaus ligų, vaikų ligų gydytojai, gydytojai psichiatrai, bendrosios praktikos, bendruomenės slaugytojai ir kiti  medicinos darbuotojai, kurių susirinko daugiau nei 100, aptarė kultūros poveikį žmogaus sveikatai, klausėsi medikų mokslinių pranešimų, dalinosi patirtimi, apibendrino projekto rezultatus.

“Kultūros receptas – tai puikiausias įrodymas, kaip galima susikalbėti, susitarti ir padaryti gerus darbus”, – sakė šio projekto globėja Agnė Zuokienė.

Pasak medikų, Lietuvoje kasdien pusšimtis  žmonių išgirsta diagnozę – vėžys, 5 proc. iš 100 tūkst.  turi psichikos sutrikimų, didėja patiriančių stresą žmonių skaičius. Mokslininkai teigia, kad tokius ligonius padeda gydyti kultūra.

„Kultūros recepto“  projekto partnerės – Centro ir Šeškinės  poliklinikos – pacientams išrašydavo  ne tik jiems būtinų vaistų, bet ir „kultūros receptus“.  Kultūros recepto tikslas  buvo pagerinti sergančiųjų psichinę, fizinę, emocinę sveikatą bei pagerinti jų gyvenimo kokybę. Tai buvo siekiama padaryti pasitelkiant įvairias meno šakas, kultūrinius renginius. Su poliklinikos gydytojo išrašytais kultūros receptais pacientai Vilniaus mokytojų namuose gaudavo bilietus į kultūros renginius.

 „Kultūros receptų“ projekto organizatoriai ir iniciatoriai tikisi, kad šis projektas taps tęstinis,  – kad šito pacientai labai norėtų parodė jų apklausos rezultatai.

 Projekto globėja – Agnė Zuokienė, organizatorius – Vilniaus miesto savivaldybė, projekto autorius – Vilniaus Mokytojų namai, partneriai – Centro ir Šeškinės poliklinikos.

Paskutiniuoju projekto akcentu taps PADĖKOS KONCERTAS, vyksiantis  gruodžio 16 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje, skirtas pacientams ir visiems, kas prisidėjo prie šios gražios idėjos.

http://www.vilnius.lt/index.php?3490570986

2013 m. lapkričio 28 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: