Vilniaus mokytojų namai
EN

Baigėsi šventė LIK SVEIKA KALĖDŲ EGLUTE

Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vakar pakiliai ir džiaugsmingai atsisveikinta su eglutėmis, kurios tiek jaudulio ir džiaugsmo suteikė mūsų  namams ir širdims.

Paslaptingai apšviestame kieme buvo organizuotos įvairios pramogos mažiesiems. Vilniečiai skubėjo į kiemelį nešini nubyrėjusiomis eglutėmis. Organizatoriai džiaugėsi kad šiemet buvo surinkta apie 300 eglaičių. Į didelį sunkvežimį, kurį jau daugelį metų parūpina UAB Stebulė, vos tilpo eglutės.

Vaikučiai džiaugėsi, kad  už gerus darbus buvo apdovanoti „Vilniaus gerų vaikų bendruomenės pažymėjimais“. Jų buvo įteikta  per  200. Tėveliai patvirtino, kad gavę šį pažymėjimą vaikučiai ateinančius metus labai atsakingai vykdo savo pareigas. Kai kurie minėjo, kad turi po 8 ar 7 tokius pažymėjimus, o tai reiškia, kad tiek metų jie dalyvauja toje eglučių atsisveikinimo šventėje ir neišmeta eglučių į gatvę.

Personažai - nykštukai, lapė, snieguolės, karvytė šauniai žaidė su geraisiais vaikais ir tėveliais. Buvo parašyta tiek daug padėkos laiškelių Kalėdų seneliui, kad stebuklingas balionas sunkiai kilo į dangų, bet pasakius stebuklingą žodį AČIŪ SENELI, balionas pakilo ir nuskraidino vaikų padėkos laiškelius į senelio namus.

Ilgakepuriai miško gyventojai parodė muzikinę pasaką, o suskambus fanfaroms pasirodė 3 KARALIAI, kurie palaimino visus susirinkusius ir palinkėjo gerų metų.

Atsisveikinus su Karaliais sunkvežimis pajudėjo iš kiemo. Jeigu tikėti mūsų sekama pasaka, tai sunkvežimis išvežė eglutes miško globon, o jeigu žvelgsime į gyvenimą ne per pasakos prizmę, tai eglutės smulkinamos ir panaudojamos biokurui.

Mokytojų namai šią šventę organizuoja jau 22 metus. Pagrindinis tikslas - pagarba gamtai ir savo miestui. Kaip kilo ši idėja? Prieš 22 metus po Kalėdų šventės eglutės dar labai ilgai mėtydavosi po miestą. Matydami tokį vaizdą Mokytojų namai sugalvojo organizuoti šventę LIK SVEIKA KALĖDŲ EGLUTE, kad tėvai nuo pat mažumės ugdytų deramai savo mažuosius.

Malonu žinoti, kad dabar jau daugelyje Lietuvos miestų ir Vilniaus mieto įvairiuose rajonuose tokios šventės organizuojamos bei statomi konteineriai prie mokyklų ir įvairių aikštelių. Džiaugiamės, kad geroji patirtis turi pasekėjų.      

Nuotraukų galerija: http://www.kultura.lt/lt/photos/index

2014 m. sausio 8 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: