Vilniaus mokytojų namai
EN

Dainuojamosios poezijos svetainė įgauna naują rūbą!

Jau šį penktadienį, sausio 17 d., Vilniaus mokytojų namuose vyksiantis dainuojamosios poezijos koncertas pradės naują dainuojamosios poezijos svetainės etapą. Nuo šiol šis renginių ciklas vadinsis „Festivalis „Tai aš“ pristato“ ir vyks trečią kiekvieno mėnesio penktadienį. Koncertuose galėsite išgirsti ne tik labai įvairių (tiek amžiumi, tiek ir muzikiniu stiliumi) atlikėjų ir grupių, bet ir poetus skaitančius savo kūrybą.  Dar viena gera žinia, - bilietai į koncertus kainuos viso labo 5 litus.

18 valandą prasidėsiančiame koncerte pasirodys Tomas Pupinis, duetas „23 – ąžuolas“ ir grupė „Ora“.

Tomas Pupinis (gitara, balsas) dažniausiai dainuoja pagal lietuvių poetų tekstus, tarp kurių galima rasti Justino Marcinkevičiaus, Juozo Erlicko, Pauliaus Širvio, Liutauro Degėsio, Algimanto Baltakio ir kitų eiles. Tomui kūryba - ne profesija, ne užgaida, ne visagalė komercija, o išgyventos emocijos, giliausios sielos kertelės, potyriai, vaikystė, pirma meilė, jausmai.

 „23 – ąžuolas” - tai Domantas Dragūnas (gitara) ir Justina Semaškaitė (balsas). Nuo 2008 metų gyvuojančio dueto siekiamybė, - kad publika jaustų ramybę ir sklindančią šilumą.

Grupė „Ora” - tai trijų jaunų žmonių grupė, kuri remdamasi dainuojamąja poezija, kuria įvairaus atspalvio dainas apie tai, apie ką kartais būtų įmanoma net nesusimąstyti. Grupę sudaro: Inga Urbonavičiūtė – klavišiniai, Vygantas Šimkus – gitara ir vokalas, Arūnas Kūgauda - bosinė gitara.

Tomas Pupinis http://www.youtube.com/watch?v=vhY02680toI

Duetas „23 – ąžuolas“ http://youtu.be/5KDEdc0sKSA

Grupė „Ora“ http://youtu.be/WBsXQBqx4FQ

Renginyje savo kūryba dalinsis poetas Mindaugas Kirka, kurio tekstai publikuoti įvairiuose kultūrinės spaudos leidiniuose (nuo 2009 m.): „Literatūra ir menas“, „Šiaurės Atėnai“, „Nemunas“, „Pašvaistė“. Taip pat 2011 ir 2013 m. „Poezijos pavasario“ bei 2012 ir 2013 m. „Vilniaus literatūrinių slinkčių“ almanachuose. Mindaugas Kirka taip pat dalyvavęs įvairiuose literatūriniuose renginiuose ir festivaliuose: „Poezijos pavasaris“, „Poetinis Druskininkų ruduo“, „Literatūrinės Vilniaus slinktys“, „Pož(i)eminiai skaitymai“ ir galbūt kur nors dar.

Apdovanojimai: 2009 m. VU bibliotekos Adomo Mickevičiaus muziejaus skelbto konkurso Lietuvos vardo tūkstantmečiui paminėti III vietos laureatas, 2012 m. „Filologijos rudens“ I vietos laureatas,  2013 m. Poezijos pavasario renginio „Sueiliuotas pavasaris“ prizininkas ir Lietuvos edukologijos universiteto renginio „Literatūrinis pavasaris“ poeto palto prizininkas.

Nuoroda: http://www.kultura.lt/events/view/2859/0/2014-01

2014 m. sausio 13 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: