Vilniaus mokytojų namai
EN

Vakaras iš ciklo „Pasidainavimai su Veronika” nustebino gerbėjų gausa

Vilniaus mokytojų namai jau devintus metus tęsia projektą - vakaras iš ciklo „Pasidainavimai su Veronika”. 2014 m. sausio 14 d. 18 val. įvykes romansų vakaras nustebino susirinkusių žiūrovų gausa. Svetainė, kuri talpina 100 žiūrovų, buvo sausakimša. Organizatoriai pasirūpino papildomomis kėdėmis, mikštasuoliais, kad tik susodinti visus atvykusius klausytojus.

Sausio 14 d. vakaro tema - romansų vakaras. Svečiuose dainavo, muzikavo Albinas Batavičius su Birute Dubiniene. Vakarą vedė dainininkė, projekto kuratorė Veronika Povilionienė.

Organizatoriai džiaugiasi šio projekto ilgaamžiškumu. Tuoj dešimtmetis, bet žiūrovai aktyviai lankosi antrą ir ketvirtą mėnesio antradienius „Pasidainavimuose su Veronika”. Kiekvieną kartą dainuoja, muzikuoja naujas folkloro, liaudiškos muzikos kolektyvas. Kiekvieno vakaro metu, klausytojai gauna atspausdintus dainynėlius, kuriuose randa surinktus 9-10 dainų tekstus. Tad vakaro metu dainuoja ne tik dalyviai, bet ir klausytojai. Tokiu būdu, tarp klausytojo ir žiūrovo užsimezga šiltas, betarpiškas bendravimas.

Kitas vakaras vasario 28 d. 18 val., svečiuose Vilniaus m. Grigiškių „Šviesos” gimnazijos folkloro ansamblis SPALGENA, vad Dalia Mockevičienė.

Akimirkos iš įvykusio renginio: http://www.kultura.lt/lt/photos/index

2014 m. sausio 15 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: