Vilniaus mokytojų namai
EN

KULTŪROS PUSRYČIAI - nauja Vilniaus mokytojų namų iniciatyva

Trečiadienio rytas Vilniaus mokytojų namuose prasidėjo kultūros pusryčiais. Direktorė Zita Žepnickienė sukvietė visų kultūrinių ir edukacinių įstaigų, įsikūrusių VMN vadovus. Čia veikia per 15-ka institucijų. Seniausiai čia yra: Berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas”,  „Vartų “ bei Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijos, Mokyklų tobulinimo bei Valstybės institucijų kalbų centrai, A. Noviko džiazo mokykla, ir kt. Daugelį metų čia vykdoma įvairiažanrė veikla: teatro, šokio, etno, kino ir t.t. Joms vadovauja didelę patirtį, plačius partnerystės ryšius ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje turintys vadovai ir jų komandos.

Prie kavos ir arbatos puodelio aptarti 2014-2020 m. strateginiai kultūros ir edukacijos centro VMN planai,  pretenduojant į ES SF kultūros objektų  infrastruktūros modernizavimo programą. Kiekvienas dalyvis pateikė savo veiklos plėtros programas, kurios apimtų 100 proc. viso  pastato erdvių įveiklinimą. Buvo kalbama kad, modernizavus pastatą, bus sustiprintos jau esančios ir naujai sukurtos  inovatyvios veiklos, kurios sustiprintų daugiafunkcinį visų menų namų įvaizdį.

Diskutuodami ir pristatydami įstaigų veiklas vadovai akcentavo, kaip svarbu bendradarbiauti ne tik su vietine auditorija ir keistis žiniomis, tačiau  būtina jungti lokalumą (Vilnius) su globalumu (ES) ir atvirkščiai.

Labai svarbu sukurti kuo patrauklesnę Vilniaus senamiesčio teritoriją šalia Mokytojų namų, atgaivinti iniciatyvą AKT  (aktyvusis kultūros trikampis),  projektuojant bendrą  institucijų veiklą - Viniaus mokytojų namai + šv. Kotrynos bažnyčia + Muzikos, teatro ir kino muziejus.

Investavus į pastato modernizavimą čia rastųsi audiovizualinių menų laboratorija, garso įrašų su nedidele TV studija, menininkų rezidencijos, svečių namai. Buvo pristatyta ir daugiau idėjų VMN bendruomenei. Vilniaus mokytojų namų tarybos pirmininkė  Nijolė Jagelavičienė pasveikino „Kultūros pusryčių“ dalyvių  iniciatyvą - prie bendro stalo diskutuoti apie kultūrinės veiklos perspektyvas Vilniaus mieste. Buvo vieningai nuspręsta, jog bendras darbas, kooperuojant jau esančias VMN veiklas, gali duoti puikių rezultatų, o „Kultūros pusryčiai“ – pavyzdys, kaip turėtų dirbti kultūros darbuotojai.

„Kultūros pusryčiuose“ dalyvavo: Vilniaus mokytojų namų direktorė Zita Žepnickienė; Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos narė Nijolė Jagelavičienė; Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijos ir dailės mokyklos direktorė Jūratė Stauskaitė; „Vartų“ galerijos direktorė Nida Rutkienė; Choro „Ąžuoliukas“ vadovas prof. Vytautas Miškinis; Mokyklų tobulinimo centro direktorė Eglė Pranckūnienė; Valstybės institucijų kalbų centro direktorė Audronė Auškelienė; Mokyklos „Jaunimo perspektyva“ direktorė Regina Grivickienė; A.Noviko muzikos mokyklos direktorė, Jurga Novikienė; Kino mediatekos vadovė Gintė Žulytė; garso režisierius Algis Karazija; menininkai Rapolas Gražys, Jogintas Čepulis ir kt.

Galerija: http://www.kultura.lt/lt/photos/index

2014 m. sausio 30 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: