Vilniaus mokytojų namai
EN

Užgavėnės Vilniaus mokytojų namų kiemelyje ir jaunam, ir senam...

Kovo 4 d. (antradienį) – tikrąją Užgavėnių dieną, Vilniaus mokytojų namai užgavėti ir vyti žiemą lauk kviečia visus vilniečius: nuo jauniausio iki vyriausio.

10 val. Užgavėnių švęsti ir žiemos varyti į Vilniaus mokytojų namų kiemelį „sugužės” Vilniaus ikimokyklinių įstaigų ugdytiniai ir jų pedagogai. Išradingiausi pedagogai paruoš smagią programėlę „Žiema žiema, bėk iš kiemo”. Personažai Čigonė, Daktaras, Lašininis ir Kanapinis trauks kartu su auklėtiniais dainelę „kepė močia blynus”, šoks lietuvių liaudies šokius: „Čigonėlis, „Čeverykai”, „Oira”, „Gūda dūda”, „Trepsiukas”. Pasižadės iki Šv. Velykų nevalgyti mėsos patiekalų.

O vakare, nuo 18 val. kiemelį užplūs tikras Užgavėnių šurmulio gūsis. Iš visų Vilniaus pašalių: iš rytų ir vakarų, iš šiaurės bei pietų keliaus pačiomis gražiausiomis kaukėmis pasirėdę vilniečiai smagiai vyti žiemos, deginti Morės, apkeliavusios visą Lietuvą ir, be abejo, smagiai pasilinksminti. Kaip bebūtų, artimiausios linksmybės tik... po 7 savaičių. Čia gerą nuotaiką užtikrins kapelija „Ratilai” (vad. D. Mockevičius), Vilniaus mokytojų namų folkloro ansamblis „Srauna” (vad. A. Vervečkaitė) bei viso šėlsmo gaspadorius Darius Mockevičius. Taip pat matysime aktyvią kovą tarp Lašininio ir Kanapinio.

Žiemą išvaryti atskirai ne taip ir lengva, tad jeigu ją vysime lauk visi kartu – seksis geriau. Tad apsiginklavę gera nuotaika – pirmyn į Užgavėnes, į Mokytojų namų kiemą.

Nuo 17 val. prie Mokytojų namų, Vilniaus gatvėje bus galima rimtai pavalgyti sočių tradicinių ir ne visai tradicinių blynų. 

Nuo vasario 25 d. iki kovo 6 d. vyksta Vilniaus ikimomyklinių įstaigų ugdytinių ir jų pedagogų sukurtų eksponatų UŽGAVĖNIŲ PERSONAŽAI paroda. Parodoje dalyvauja virš 30 Vilniaus miesto ikimokyklinių įstaigų, sukūrti 35 eksponatai įvairiais pavadinimais. Čia atvykę Jūs pamatysite: „Čigonėles”, „Raganaites”, „Mores”, „Velnius”, „Daktarus”, „Ubagus”, „Gerves”, „Gaspadines”, „Lašininius”, „Kanapinius”, „Ožius”, „Žydelius” ir kitus tradicinius ir netradicinius Užgavėnių personažus.

2014 m. kovo 2 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: