Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniaus mokytojų namų žmonės paminėjo Pasaulinę Žemės dieną

      Kovo 20-oji – Pasaulinė Žemės diena. Jungtinės Tautos 1971 m. oficialiai įteisino šią dieną. Lietuvai atgavus nepriklausomybę  LR AT Prezidiumo nutarimu kovo 20-oji, kaip  Žemės diena, oficialiai įteisinta ir Lietuvoje.

                      Vilniaus mokytojų namai palaikydami viso pasaulio geros valios žmonių iniciatyvą jau nuo 1999 m. vykdo įvairias akcijas primindami, jog kurdami vis tobulesnę, patogesnę civilizaciją, išrasdami naujas technologijas pridarome daugybę bėdų.

                      Tačiau gyvendami naujajame tūkstantmetyje turime viltį gyventi geriau. Mums visiems ir kasdien nereikia pamiršti, kad į naują tūkstantmetį pasiėmėme klodus šiukšlių, užterštą orą, žemę, vandenis, atšylantį klimatą. Nyksta miškai, didėja dykumos, kasdien įvyksta stichinės nelaimės, mažėja gėlo vandens ir kitų žemės resursų - visa tai dėl mūsų kaltės.

                      Mes sakome: susimąstykime, ką galime pakeisti savo darbuose, gyvenimo būde ir mintyse kurdami patogesnę aplinką. Suvokime, kad gyvename vienoje planetoje ir nepasakysime  „sustokite  aš noriu išlipti kitoje stotelėje, kur gera kvėpuoti, kur nėra stichijų  ir kitokių nelaimių.“

                      Šiandien abiejuose Žemės pusrutuliuose susilygina diena ir naktis - Lygiadienis. Pasitikime sugrįžtančius paukščius ir pasisemkime iš jų dvasinės energijos, jie skrenda pas mus.

Akimirkos: http://www.kultura.lt/lt/photos/index

2014 m. kovo 20 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: