Vilniaus mokytojų namai
EN

Pasibaigė ketvirtosios „Literatūrinės Vilniaus slinktys”

Šeštadienį, balandžio 12 d., grupės „Betoniniai triušiai” pasirodymu, pasibaigė keturias dienas trukęs jaunųjų rašytojų festivalis „Literatūrinės Vilniaus slinktys”. Jį organizavo Vilniaus mokytojų namai. 

Per dvi dešimtis jaunųjų rašytojų dalyvavo skaitymuose mokyklose ir gimnazijose, muziejuose ir kultūros centruose. Penktadienio vėlų vakarą LRT radijas tiesiogiai transliavo penkių valandų laidą, kurios metu su kūrėjais galėjo susipažinti visos Lietuvos gyventojai. Be skaitymų, buvo surengta diskusija apie rašytojus ir literatūrą socialiniuose tinkluose. Šiemet pirmą kartą „Literatūrinės Vilniaus slinktys” išslinko iš Vilniaus – Kaune surengti dveji susitikimai: VDU galerijoje „101” ir Maironio lietuvių literatūros muziejuje.

Vienas svarbiausių festivalio akcentų – jaunųjų kūrėjų almanacho „Literatūrinės Vilniaus slinktys” pasirodymas. Šiemet jame publikuojama 25 autorių poezija, proza, eseistika bei pokalbiai su rašytojais Vytautu Martinkum ir Andriumi Jakučiūnu. Almanachą sudarė Mantas Balakauskas ir Ernestas Noreika (poezija), Saulius Vasiliauskas (proza), Tomas Taškauskas (eseistika), interviu parengė Violeta Bučiūtė ir Birutė Grašytė. Leidinio viršelio ir nuotraukų autorius Gintaras Kasperionis. Almanachą išleido „Naujoji Romuva”.

Jubiliejinės, 5-osios, „Literatūrinės Vilniaus slinktys” vyks 2015 m. balandžio 8 – 12 dienomis.    

Galerija: http://www.kultura.lt/lt/photos/index

2014 m. balandžio 14 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: