Vilniaus mokytojų namai
EN

Šį ketvirtąjį „Festivalis TAI-AŠ pristato”: jaunųjų bardų ir poetų duetų vakarą!

Balandžio 17, ketvirtadienį, nuo 18 valandos, Vilniaus mokytojų namuose vėl skambės dainuojamoji poezija. Šį kartą jūsų ir mūsų ausis džiugins duetai: MarGė (Gediminas Ivaškevičius ir Miglė Ivaškevičienė), Ieva Kasperavičiūtė ir Justinas Dargis, bei Andrius Vaicenavičius (iš kultinės folkroko grupės „Kūjeliai”) ir Živilė Miežytė. Savo poeziją skaitys poetas Nerijus Cibulskas.

„MarGę” sudaro du asmenys: Miglė Ivaškevičienė ir Gediminas Ivaškevičius, kaip sako patys atlikėjai „nesivadiname šeimyniniu duetu, nes prie mūsų dažnai mielai prisijungia bemuzikuojantys geriausi, o kartais ir naujausi draugai. Kartu neakivaizdžiai grojame ilgiau nei esame pažįstami, tačiau tik pastaruosius keletą metų pagaliau atrandame sau artimiausius skambesius. Juose dominuoja folk, country, acoustic stiliai ir iš gatvės į uždaras erdves perkelti sąskambiai.”

Ieva Kasperavičiūtė ir Justinas Dargis kartu groja jau ketverius metus. Ieva dainuoja, groja fleita, pianinu. Justinas groja gitara, pianinu, dainuoja. Abu myli poeziją ir muziką. Kuria atskirai, vėliau susėdę kartu šlifuoja dainas tol, kol jos skamba, plaukia, įtraukia. Abu gyvena šia diena, atiduoda save kūrybai ir mokslams, džiaugiasi paprastais dalykais.

Živilė Miežytė ir Andrius Vaicenavičius yra toks ansamblis, kuris yra ir pora. Visais laikais tokių ansamblių būta nemažai, tad ir šie laikai nėr kitokie. Živilė pučia nuo pirmų klasių dūdeles ir trimitus orkestre „Septima”. Andrius nuo dar seniau (jis juk vyresnis) groja su viskuo kas turi stygas visokiausių stilių muziką, o pastaruoju metu labiausiai su „Kūjeliais”, kultine folkroko grupe. Jie groja kartu, nes nori. Tad neblogai ir gaunasi.

Nerijus Cibulskas -- poetas, bibliotekininkas, kritikas, 2012 metais išleidęs pirmąją savo knygą „Nutrinami”. Šioje N. Cibulsko knygoje ir apkritai visoje kūryboje avangardistinių eksperimentų nėra, bet tai nenuvilia, greičiau priešingai: eilėraščiai kreipiasi į mus kaip į poetinei kūrybai jautrius skaitytojus, kreipiasi lyg ir tradiciškai, be egocentriškų išsišokimų, kuriais dažnai yra linkę provokuoti pradedantys autoriai. 

MarGė http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/43241 (nuo 3:22 iki 7:00) beihttps://www.facebook.com/pages/MarGė/434510740002241?id=434510740002241&sk=­app_178091127385

Ieva Kasperavičiūtė ir Justinas Dargishttps://www.youtube.com/watch?v=0eEaH...
http://youtu.be/v7gCczuP1gE

Živilė Miežytė ir Andrius Vaicenavičiushttp://itv.dev.weblancet.com/?View=Po... (nuo 24:00)

Nerijaus Cibulsko knygos „Nutrinami" pristatymashttp://www.tekstai.lt/tekstu-naujieno...

Bilieto kaina tik 5 Lt. Bilietais prekiaujama 1 val. iki koncerto pradžios.

2014 m. balandžio 17 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: