Vilniaus mokytojų namai
EN

Hipiai užplūsta Gedimino prospektą, Vilniaus Brodas atgyja!

Daugeliui vilniečių Vilniaus Gedimino prospektas siejasi su Brodo sąvoka bei reiškiniu. Reiškiniu, iki mūsų dienų ataidinčiu iš praeito šimtmečio 8-9 dešimtmečių, kai ši pagrindinė miesto arterija buvo pilna hipiškai nusiteikusių ir gyvenančių jaunuolių. Jie skyrėsi ne tik savo išvaizda (ilgi plaukai, barzda), drabužiais (platėjančios kelnės, gelėti marškiniai), bet ir dvasia, pasižymėjusia laisve ir nerūpestingumu. Ir dar savotišku valkatavimu, kuomet svarbiau buvo ne tarnyba ir pareigos, o laisva kūrybos dvasia, noras išsikalbėti su bendraminčiais.

Panaši dvasia atgis šį  ketvirtadienį gegužės 15d.  Vilniaus mokytojų namų rengiamo projekto „Vilniaus Brodas gyvas“ metu.

Hipių eisena 12 val. pajudės nuo Katedros aikštės bokšto laikrodžio Lukiškių aikštės link. Linksmai nusiteikę hipiai sustos prie V.Kernagio suolelio (Lukiškių a.). Čia muzikuos Simono Daukanto gimnazijos moksleiviai, kurie tęsia buvusio šios mokyklos mokinio V.Kernagio tradicijas. Organizatoriai kviečia visus prisimenančius Brodo dvasią, apsirengti hipiškai ir prisijungti prie eisenos.

Projektas tęsis vakare 19 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje „Vasaros terasa“, bus švenčiamas maestro Vytauto Kernagio gimtadienis. Jau keletą metų  Mokytojų namai, V. Kernagio fondas,  LRT bendradarbiauja ir nuolat primena  žmogų, mūsų kultūroje palikusį gilų  pėdsaką. Specialiai koncertui „Beprotiškai fantastiškas gimtadienis-2014“, kompozitorius ir atlikėjas Andrius Kulikauskas aranžavo V.Kernagio ir kitų  autorių kūrinius. Įdomu tai, kad juos atliks ne tik dainuojamosios poezijos atlikėjai, bet ir žinomi operos solistai. Jiems talkins profesionalių muzikantų ritmo grupė: A. Kulikauskas, V. Vainilaitis, D. Žostauatas, G. Šulinskas, V. Mikeliūnas, pritariamojo vokalo trio : U. Bakanauskaitė, J. Kričėnaitė, B. Vasauskaitė. Žiūrovai   girdės ne taip dažnai atliekamas ir gerai žinomas dainas, kurios skambės naujai. Be abejo bus puiki proga visiems kartu dainuoti „Kolorado vabalus“, „Geri vyrai“ „Pasiklydę milžinai“, „Kaip sirpsta vyšnios Suvalkijoj“  ir kt. „Beprotiškai fantastišką gimtadienį kartu švęs Rafailas Karpis, Liudas Mikalauskas, Aidas Giniotis, Povilas Meškėla, Neda, Jurgis Didžiulis, Saulius Bareikis, Justė Kazakevičiūtė, Vytautas Sakalauskas ir Andrius Kulikauskas.

Organizatoriai kviečia švęsti kartu !

Informacija www.kultura.lt ir www.tai-as.lt 

2014 m. gegužės 14 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: