Vilniaus mokytojų namai
EN

BEPROTIŠKAI FANTASTIŠKAS GIMTADIENIS ĮVYKO

Gegužės 15 d. „brodiška” nuotaika sklandė ne tik Mokytojų namuose, V.Kernagio atimųjų šidyse, bet ir Gedimino prospekte buvusių vilniečių bei miesto svečių jausmuose.

Spalvinga hipių eisena lydima „Trimito” muzikantų grupės, judėjo V.Kernagio suolelio link, primindama 80-ųjų metų menininkų judėjimą tuometiniame prospekte ir kviesdama į vakare vyksiantį koncertą. Buvo sulaukta daug šypsenų, palaikymo, nuostabos ir gražių šuksnių. Malonino ir tai, kad prie eisenos prisijungė žmonės, kurie prisiminė savo jaunystę, brodo reiškinį ir savo dalyvavimą jame.

                      Vakare į kiemelį rinkosi V.Kernagio muzikos gerbėjai, šeimos, jaunimas, garbaus amžiaus klausytojai. Scenoje buvo juntamas didelis emocinis pakilimas. Atlikėjai ne tik jautriai atliko V.Kernagio dainas, bet ir išmoningai parodė savo aktorinius sugebėjimus. Gausiai susirinkusi publika, vos telpanti į kiemelį, neliko abejinga nei vienam atlikėjui ir jų atliekamoms dainoms: kartu dainavo, lingavo, plojo, šaukė bravo...

                      Tokią koncerto atmosferą dar labiau sustiprino Eglės Kernagytės ir Aido Giniočio nuoširdus dialogas, prisimenant maestro V. Kernagį ir jo kūrybą.

                      Šią koncerto nuotaiką matysite per LRT kultūros programą - tikrąją maestro gimtadienio dieną, gegužės 19-tąją.

Akimirkos: http://www.kultura.lt/lt/photos/index/2014/2833/page:1

2014 m. gegužės 16 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: