Vilniaus mokytojų namai
EN

MEDIKAI IR MENININKAI SUVIENIJO SAVO JĖGAS KOVOJE PRIEŠ VĖŽĮ

Medikai ir menininkai suvienijo savo jėgas kovoje prieš vėžį. Pristatome fotografijų parodą, kurios tikslas – paskatinti Lietuvos gyventojus susirūpinti savo sveikata ir dalyvauti Valstybės finansuojamose atrankinėse patikros programose – nemokamai pasitikrinti dėl gimdos kaklelio, krūties, storžarnės bei prostatos vėžio.

Nuotraukose siekiama menine estetine kalba per veikėjų (šeimos ar artimų žmonių grupės) išgyvenamus jausmus išreikšti galimą susidūrimą su liga ir pateikti informaciją apie galimybę išvengti vėžio.

Ši paroda – tai tik dalis vaizdinės informacijos pavadinimu „Sužinok, suprask, pasitikrink“. Tiek Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, tiek Nacionalinis vėžio institutas leidžia ir nemokamai gyventojams dalija leidinius apie atrankinės patikros dėl vėžio programas. Apie šias programas yra parengti keturi vaizdo klipai, kurie demonstruojami sostinės bei daugelio rajonų poliklinikose, rodomi Vilniaus miesto viešajame transporte. Šiuos klipus matė ir LRT bei LNK televizijų žiūrovai.

Parengti nuotraukų ciklai keliauja po įvairias šalies vietoves bei įstaigas.
2014 m. rugsėjo 23 d. – spalio 31 d. paroda bus eksponuojama Vilniaus mokytojų namuose. Kviečiame apsilankyti!

Mobilių nuotraukų parodų organizatoriai – Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, Nacionalinis vėžio institutas bei visuomeninė organizacija „Išmokime gyventi su vėžio liga“.
Nuotraukų autorius – Karlas (Artūras Moisiejenko), idėjos autorė – Indrė Zagorskytė. 

2014 m. rugsėjo 22 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: