Vilniaus mokytojų namai
EN

SODO KRAITĖ vėl kviečia vilniečius

                       Šį  savaitgalį sostinės  senamiestyje Vilniaus gatvėje prieš Mokytojų namus nuo Dominikonų iki Benediktinių gatvių dvi dienas vyks rudens gėrybių paroda – mugė „Sodo kraitė“.

                      Spalio 3 – 4 dienomis Vilniaus mokytojų namų rengiama „Sodo kraitė” šiemet išsiskirs ne vien čia eksponuojamais parduodamais augalais ar jų vaisiais, bet ir edukacine programa. Mokytojų namų kiemelyje Lietuvos edukologijos universiteto technologijų ir technologinio ugdymo katedros studentai bei  dėstytojai konsultuos, kaip pasiruošti žiemos atsargų, demonstruos savo rankdarbius. Per mugę vyks projekto „Tu gali tai pakeisti“ baigiamieji renginiai. Vilniaus mokyklų mokiniai visą rugsėjį lankėsi VšĮ „Tautmilės globa” prieglaudėlėje, klausėsi istorijų apie čia besiglaudžiančius benamius gyvūnus ir juos piešė. Penktadienį Vilniaus mokytojų namų galerijoje „Koridorius” 15 val. įvyks piešinių parodos „Būk mano draugas“atidarymas ir dalyvių apdovanojimas.

                      Šeštadienį nuo 10 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje įsikurs „Tautmilės” globojami gyvūnai. Čia iš prieglaudos savanorių lūpų išgirsite neįtikėtinų istorijų, pasakojamų.12 val. startuos maišelių ekskrementams rinkti dalijimo akcija. Kiekvienas, atsakingai prižiūrintis ne tik savo augintinį, bet ir miesto aplinką vilnietis, atsinešęs savo šuniuko nuotrauką ar jį čia pat nupiešęs, bus apdovanotas. Piešiniais ir nuotraukomis bus pildomas stendas „Mano šeimininkas renka(si) švarų Vilnių”.

                     Taip pat Mokytojų namų kiemelį puoš sostinės ikimokyklinių įstaigų auklėtinių sukurtų spalvingiausių objektų iš rudens gėrybių paroda. Jūs nustebsite pamatę, kuo gali virsti paprastas lietuviškas moliūgas, svogūnų pynė ar sauja kaštonų.

                      Tradiciškai „Sodo kraitėje“ bus galima įsigyti vaismedžių, vaiskrūmių, gėlių daigų, dekoratyvinių ir retų augalų, medaus bei kitų lietuviško kaimo rudens gėrybių. Šiemet parodos – mugės teritorija bus didesnė: nuo Dominikonų g. iki Benediktinių g.

                      „Sodo kraitė” spalio 3 d., penktadienį, vyks nuo 9 iki 19 val., o spalio 4 d., šeštadienį nuo 9  iki 17 val.   

2014 m. rugsėjo 30 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: