Vilniaus mokytojų namai
EN

Prasideda XII–sis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis TAI-AŠ

Spalio 20 d. prasidės tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio ,,Tai — aš“ koncertų ciklas. Visą savaitę Vilniaus ir kitose šalies scenose pasirodysiantys Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Prancūzijos, Danijos ir kitų šalių atlikėjai dovanos klausytojams savo kūrybą bei  dalinsis emocijomis, kurios suteiktų mūsų sieloms atgaivos....

                      Išskirtinis festivalis šiemet projekto renginius pradės kiek neįprastu koncertu:  pirmadienį, spalio 20 d., vilniečius nustebins mini gyvo garso koncertas „vežančioje“ scenoje — 19-to maršruto troleibuse. Jau kitą dieną Vilniaus mokytojų namuose galerijoje „Vartai“ vyks kūrybinės dirbtuvės, į kurias organizatoriai kviečia Lietuvos muzikantus tobulinti savo  įgudžių. Kūrybines dirbtuves nemokamai ves amerikiečių dainų autoriaus Brett Perkins. Trečiadienio vakarą, spalio 22 d., rengėjai kviečia į Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje vyksiantį „Beprotiškai fantastišką koncertą“, skirtą maestro Vytautui Kernagiui atminti. Įpusėjus festivaliui, ketvirtadienį, spalio 23 d., svečias iš Lenkijos Marek Gałązka su grupe bei jaunasis Lietuvos bardas Gytis Ambrazevičius pakvies į rudeniu dvelkiantį koncertą „Melancholiškas bardų ruduo“, šį koncertą globoja šio festivalio generalinis rėmėjas UAB ASSECO LIETUVA. 

                      Šiemet  baigiamieji festivalio koncertai bus net du: spalio 24 d. vyksiančiame „Gala I“ klausytojus emociškai pakylės K.Smorigino, A. Orlovos, D. Razausko, Paul Dirmeikio balsai, išgirsime atlikėjus ir iš Prancūzijos, Estijos bei Farerų salų. Šeštadienio vakare, spalio 25 d., kiekvienas galės minutėlę pamiršti kasdienius rūpesčius ir pasinerti į malonų muzikos ritmą, kurį dovanos O. Ditkovskis, S.Bareikis, N. Malūnavičiūtė, A. Giniotis, A. Zalieska – Zala  ir kiti Lietuvos atlikėjai bei svečiai iš Vokietijos, Baltarusijos, Latvijos.

                      Festivalis „Tai — aš“, kaip visada nepamiršta ir mažųjų klausytojų, specialiai jiems surengia koncertą „Bardai vaikams“, kurį ves žinoma laiudies dainų atlikėja Veronika Povilionienė bei bardai iš Latvijos ir Vokietijos. Koncerte skambės ir lopšinės ir linksmos, šmaikščios dainos. Mažasieji klausytojai galės kartu su atlikėjais mušti ritmą, judėti scenoje ar išreikšti savo emocijas popieriaus lape. 

                      Penki didieji festivalio koncertai vyks Vilniuje, šv. Kotrynos bažnyčioje ir Mokytojų namuose, tačiau festivalio muzikantai, tęsdami organizatorių tikslus ir misiją-muzikuoti gimtąja kalba bei skleisti šio žanro tradicijas ir kituose kraštuose koncertuos ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje.Visą savaitę koncertai vyks Birštone, Kupiškyje, Pasvalyje, Širvintose, Veisiejuose, Gargžduose ir Rygoje.

                      Nuolat skubantiesiems festivalio „Tai — aš“ organizatoriai padės nepasimesti beprotiškame miesto ritme, kviesdami į išskirtinius koncertus trijose Vilniaus „Vero cafe“ kavinėse, čia gyva muzika itin derės su  šviežiai ruošiama specialiai festivaliui  „Tai – Aš“ sukurta kava.

                      Visą savaitę Lietuvoje ir už jos sienų šurmuliuosiantis festivalis „Tai — aš“ kviečia į koncertus ir garantuoja didžiulį geros nuotaikos pliūpsnį

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis TAI-AŠ, kurį nuo 2003  m. rengia Vilniaus mokytojų namai, suburia didelę šio muzikos žanro bendruomenę. Jaukūs vakarai, gera muzika, gilūs atliekamų dainų tekstai ir nuoširdūs klausytojų aplodismentai – tai potyriai iš vienintelio kiekvienais metais Rytų Europoje rengiamo festivalio.

 

Daugiau informacijos www.kultura.lt ; www.tai-as.lt

2014 m. spalio 16 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: