Vilniaus mokytojų namai
EN

Dainuojamosios poezijos festivalyje TAI-AŠ žinomas svečias iš Lenkijos

Dvyliktus metus rengiamas dainuojamosios poezijos festivalis TAI-AŠ,  kaip ir kasmet pasitelkia ne tik Lietuvos muzikantus, bet kviečia ir užsienio atlikėjus. Šiųmetiniame  festivalyje dalyvauja 7 užsienio valstybių  muzikantai. Svečiai iš kaimyninės Lenkijos pristatys specialiai festivaliui sukurtą programą. Šio koncerto globėjas, jau dešimt metų festivaliui neabejinga įmonė, UAB ASSECO LIETUVA.

Spalio 23 d.19 val. Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje vyksiančiame koncerte „Melancholiškas bardų ruduo“ dainuos žinomas Lenkijos kompozitorius ir dainų atlikėjas, „Glioria Artis“ medalio laimėtojas Marek Golązka su tautiečių grupe, kurioje groja du  Mareko sūnūs. Marcin, žinomas gitaristas, dainų atlikėjas ir Filip, perkusininkas. Bosine gitara groja Pšemek Bartoš.

M. Golązka rašo dainas savo ir lenkų poeto Edvard Stachura eilėraščių tekstais. Šis koncertas - tai rudenine lyrika dvelkianti dovana klausytojams...

Su svečiu iš Lenkijos koncertuos „su festivaliu užaugęs“ Lietuvos bardas Gytis Ambrazevičius, vienas iš S. Mykolaičio premijos laureatų, daugiau nei metus grojantis su dainų autoriumi klavišininku Tomu Usovu. Koncerte bus pristatyta specialiai festivaliui TAI-AŠ parengta programa. Gytis  savo pasirodyme kviečia stabtelėti nūdienos skubėjime, pajusti metų laikų žavingą kaitą, sėsti ir ramiai pasišnekučiuoti. Programoje, pavadintoje „Mažytis schow“, jam talkins perkusininkas Martynas Nugaras ir klavišininkas Tomas Usovas. Ši programa ypatinga ne tik niekur negirdėtomis naujomis bei naujai skambančiomis senomis dainomis,jog prisijungus perkusininkui  Martynui Nugarui duetas pirmą kartą virto trio.

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis TAI-AŠ, kurį nuo 2003 metų rengia Vilniaus mokytojų namai, suburia didelę šio muzikos žanro bendruomenę. Jaukūs vakarai, gera muzika, gilūs atliekamų dainų tekstai ir nuoširdūs klausytojų aplodismentai-tai potyriai iš vienintelio Rytų Europoje kiekvienais metais rengiamo festivalio.

                      Talkinant Lenkijos kultūros institutui Lietuvos klausytojas turės unikalią galimybę susipažinti su Lenkijos dainuojamosios poezijos atlikėjais.

Koncerto globėjas UAB ASSECO LIETUVA.

 

Daugiau informacijos www.kultura.lt ; www.tai-as.lt

2014 m. spalio 16 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: