Vilniaus mokytojų namai
EN

Atsisveikinimo šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute”

Sausio 6 d. 18 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje baigiamasis švenčių „Kalėdos sostinėje” renginys.

Pagrindinis šventės akcentas – smagus ir gyvas atsisveikinimas su eglaitėmis, iškilmingas jų palydėjimas atgal į miško globą idant kitais metais paūgėjusios, sugrįžtu į mūsų namus.

Tradicija tapusį renginį organizuojantys Vilniaus mokytojų namai jau ne vieną dešimtmetį, sostinėje kuria gražią, gyvą pasaką ir ugdo vaikuose kūrybiškumo bei ekologijos jausmą, skatina tausoti aplink save esančius daiktus, juos naudoti pakartotinai bei tikėti mažais stebuklais, kuriuos be didelių pastangų gali susikurti ir jie patys.

Jau nuo 17.30 val. kiemelio vartai bus atviri. Mažieji vilniečiai galės dalyvauti smagiuose žaidimuose, parašyti padėkos laiškelį Kalėdų seneliui, įsigyti „Gerojo Vilniaus vaiko pažymėjimą”, žinoma jeigu jie to nusipelno.

Šventę aplankys Trys Karaliai palaimindami visus susirinkusiuosius. Pagal senąsias tradicijas ir Kalėdų senelis dar lankysis šventėje, tad padėkos laiškelius galima bus perduoti jam į rankas.

Tad jeigu per šventes Jūsų namuose svečiavosi miško žaliaskarė, nupuošę ją atkeliaukite kartu su ja į šventę. O kas puošėte dirbtines eglutes, taip pat ateikite. Tardami eglutėms „iki kitų metų”, pokšint fejerverkams palydėsime stebuklingu sunkvežimiu miško link.

2014 m. gruodžio 31 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: