Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniečiai smagiai išlydėjo Kalėdų eglutes!

Sausio 6 dienos vakaras nepaisant šaltuko buvo šiltas visiems vilniečiams, susirinkusiems į Vilniaus mokytojų namų kiemelį atsisveikinti su Kalėdų eglutėmis šventėje „Lik sveika, Kalėdų eglute“.

Šventės dalyviai gausiai rinkosi į centre esantį Mokytojų namų kiemelį, kartu su savimi atsinešdami ne tik plačias šypsenas bei paraudusius skruostus, bet ir žaliaskares. Nuo pat renginio pradžios buvo dalinami „Gerų vaikų pažymėjimai“, rašomi laiškai Kalėdų seneliui, netrūko dainų ir šokių. Pašėlti kartu su miško žvėrelių personažais, nykštukais ir snieguolėmis buvo raginami ne tik mažieji bet ir jų tėvėliai.

Vakaro svečius linksmino Kalėdų senelis, dėkojo už vaikučių perduotus padėkos laiškelius, nepamiršo priminti kokioje gražioje šalyje mes gyvename ir turime branginti savo kraštą ir kalbą, o ypač šiais metais, etnografinių regionų metais.

Trijų karalių  palaiminimas suteikė visiems  ramybės ir dvasingumo, o įspūdingų fejerverkų grožis privertė aikčioti ne vieną. Nors netrūko įvairių rungčių, pasivažinėjimų slidėmis, rogutėmis ir tikro sniego karo, renginio svečias Nesquik zuikis rūpinosi, jog niekas nesušaltų, todėl vaišino susirinkusius skania kakava. 

Antradienio vakarą įvykusi šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“ buvo renginių ciklo „Kalėdos sostinėje“ baigiamasis renginys, kurio metu renginio organizatoriai kvietė pasidžiaugti žiemos malonumais ir tausoti gamtą. 

Nuotraukų galerija: http://www.kultura.lt/lt/photos/index

Apie mus spaudoje: http://www.lrytas.lt/-14205636621418871156-vilnie%C4%8Diai-atsisveikino-su-kal%C4%97d%C5%B3-eglut%C4%97mis.htm

2015 m. sausio 7 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: