Vilniaus mokytojų namai
EN

HIPIŲ EISENA GEDIMINO PROSPEKTU - VILNIAUS BRODAS GYVAS!

Gegužės 22 d. 12 val. Vilniaus Brodas atgims. Vilniaus mokytojų namai kartu su Vytauto Kernagio fondu jau penktą kartą organizuoja festivalį „Vilniaus Brodas gyvas 2015“. Spalvinga hipių eisena, kurioje S.Nėries bei S.Daukanto gimnazijų gimnazistai su smagiu diksilendu priešakyje 12 val. nuo Katedros aikštės nužygiuos iki paminklinio V.Kernagio suoliuko. Kviečiami ir visi miestelėnai norintys įsileisti į savo kasdienybę maištingąją praeities meninę dvasią. Reikėtų tik išsitraukti iš savo spintų gėlėtas sukneles ar vyriškus marškinius, platėjančias kelnes ar džinsus, vadinamus „kliošais“, batus ant platformos, susirišti plaukus gėlėta juostele ir prisijungti prie eisenos. Beje tikriausiai nebus sunku susikurti tokį įvaizdį, nes šiemet „hipiška“ mada grįžta į mūsų garderobą.

„Hipiams“ atėjus į Lukiškių aikštės prieigas, šalia V. Kernagio suolelio, muzikuos Simono Daukanto gimnazijos jaunieji atlikėjai, o „Vilniaus Brodo“ baigiamasis akcentas, 19 val. šv. Kotrynos bažnyčioje, koncertas „2 Maestro“, skirtas beprotiškai fantastiškam, 64-ajam maestro Vytauto Kernagio gimtadieniui. Deja visi bilietai į šį koncertą jau parduoti, tačiau galime nudžiuginti šios muzikos gerbėjus, koncertas „2 Maestro“ bus pristatytas spalio mėnesį XIII tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „TAI-AŠ“.

Viniaus Brodas (dabartinis Vilniaus Gedimino pr.) - daugeliui XX a. 7 - 8 dešimtmečio žmonių (ne tik vilniečių) asocijuojasi su laisva, anuometinių ideologinių štampų nevaržoma meniškos dvasios raiška, maištingu kultūriniu proveržiu, Lietuvos kultūros istorijai davusiam tokias išskirtines asmenybes, kaip V.Kernagis, A.Puipa, A.Mikutėnas, I.Keidošiūtė, N.Oželytė ir daugelį kitų.

 

Kviečiame visus pajusti laisvę savyje !

 

http://www.kultura.lt/events/view/3599/0/2015-05

https://www.facebook.com/events/773400082778181/

2015 m. gegužės 19 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: