Vilniaus mokytojų namai
EN

Vintažinės muzikos gerbėjus vėl džiugins RUDENS RETRO koncertai

Retro muzika, dainos, romansai šiuo metu yra mėgiami, paklausūs, turintys savo klausytoją, skirtingose erdvėse ir skirtingu laiku dažnai skambantys. Juos atlieka įvairūs atlikėjai – nuo folkloro ansamblių iki operos solistų. Tad visąlaik nerimstantiems, ieškantiems - ko nors dar neskambėjusio, taip neskambėjusio - miškininkų folkloro ansamblio NALŠIA muzikantams ir kilo mintis surengti vintažinės muzikos festivalį, kuriame į vieną erdvę susijungtų įvairių tautų tradiciniai romansai, meilės dainos, kabaretų muzika, mūsų ar mūsų tėvų jaunystės metais pamėgti šlageriai, atsirastų vietoms naujiems, dar neatrastiems, bet įdomiems atlikėjams. Taip praėjusiais metais gimė festivalis RUDENS RETRO, turintis ambicingų siekių tapti tradiciniu, tarptautiniu, patraukliu miestui ir, žinoma, publikos mėgiamu.

RUDENS RETRO – 2014 dalyviais tapo Liuba Nazarenko, Evelina Jocytė, Vygantas Kazlauskas, Laura Jaraitė ir “Retro trio”, Kamilė Kielaitė ir Jazz Band su “Marilyn Monroe” projektu, “Vilniaus klezmeriai”, “Nalšia” su nauja programa Pauliaus Širvio eilėmis ir “Nalšios muzikantai” su naujomis muzikinėmis improvizacijomis.

Gražiai nuskambėjusio festivalio sėkmės paskatinti ir šiais metais rengiame rudeniško retro muzikos festivalio popietę „Langas į širdį“, kurioje ir vėl skambės populiari praėjusio šimtmečio muzika: nostalgiškas romansas, išdaigiškas fokstrotas, žinomų, pamėgtų melodijų „naujoviškesnės“ aranžuotės, meilės lyrikos posmai.

Popietės svečiai – Marijampolės folkloro ansamblis ŽIBINYČIA (vad. Žydrūnas Rutkauskas) ir mandolinų ansamblis iš Zarasų (vad. Gintaras Andrijauskas) - kvies pasiklausyti žiūrovų pamėgtų, laiko patikrintų  melodijų, kartu padainuoti ir pašokti.

O festivalio idėjos autoriai ir organizatoriai - miškininkų folkloro ansamblis NALŠIA tarsi pro langą žvelgs į širdis – mūsų, jūsų, neseniai sutiktų brangių žmonių ir bičiulių ar žmonių, su kuriais net  neįsivaizduojame, kad likimas gali suvesti... O kas gi širdies kalbą supranta geriau, nei daina?

NALŠIOS meilės dainų, romansų aranžuotes naujomis, netikėtomis  spalvomis praturtins džiazo pianistas Rytas Lingė. Bet ir šiuolaikiškiau dainuojami romansai išlieka tuo, kuo buvo visada – mūsų širdžių daina.

2015 m. lapkričio 3 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: