Vilniaus mokytojų namai
EN

„Reketukas“ švenčia 15-os metų veiklos sukaktį

Lapkričio 7 d. 16 val. Didžiojoje salėje Vilniaus mokytojų namuose vyks jubiliejinė vaikų ir jaunuolių folkloro ansamblio „Reketuko“ šventė, o ansamblio vadovė Irena Strazdienė pažymės savo folklorinės veiklos 30 – metį.

Kolektyvas gyvuoja nuo 2000 m. ir per tuos metus surengė daugybę koncertų, vakaronių, dalyvavo folkloro festivaliuose ir šventėse bei yra nuolatinis Dainų švenčių dalyvis.

Nė vienas rimtas renginys neapsieina be „Reketuko“ – jie kviečiami dalyvauti reprezentaciniuose renginiuose Seime, Prezidentūroje, Valdovų rūmuose. Daug kartų pasirodė Lietuvos TV laidose. Su pasisekimu koncertavo Latvijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Italijoje. „Reketuko“ ansambliečiai ne kartą tapo respublikinių folkloro atlikėjų konkursų laureatais bei diplomantais, o 2011 m. „Reketukas“ buvo pripažintas geriausiu metų vaikų folkloro ansambliu ir tapo nominacijos „Aukso paukštė“ laureatu.

„Reketukas“ - gyvybingas, nuolat atsinaujinantis ir bendruomeniškas ansamblis, kurį lanko apie 60 įvairaus amžiaus vaikų ir jaunuolių.  Vaikai ne tik mokosi tradicinių žaidimų, dainų ar šokių, bet drauge su tėveliais švenčia kalendoriaus šventes, rengia išvykas, o svarbiausia – mokosi draugauti ir džiaugtis paprastais, bet tikrais ir laiko išbandytais dalykais. 

2015 m. lapkričio 4 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: