Vilniaus mokytojų namai
EN

Miuziklas „Neregėti sapnai“ virpins Kotrynos bažnyčią

Lapkričio 24-25 dienomis Vilniaus Mokytojų namai, ruošdamiesi 2016 m. minėti savo  veiklos 70-metį,  kviečia į miuziklo „Neregėti sapnai“ premjerą. Pagrindinė šio projekto idėja- suburti drauge profesionalius dainininkus, aktorius bei Vilniaus mokytojų namuose ne vieną dešimtmetį dirbančius mėgėjų meno kolektyvus. Šiam tikslui panaudotas žinomo operos solisto ir kompozitoriaus Jono Sakalausko sukurtas miuziklas pagal Igno Šeiniaus romaną „Kuprelis“ ( libreto autoriai D.Kasperiūnaitė, D.Bražiūnas, O.Kesminas). Aktorės ir režisierės, „Kaukių akademijos“ įkūrėjos Gintarės Čepukonytės pastatymas žiūrovus stebins jausmingu ir jaudinančiu pasirodymu, kuris vyks Šv. Kotrynos bažnyčioje.

      „Man, aktorei, režisuoti miuziklą -  iššūkis. Labai atsakingas darbas, tačiau beprotiškai įdomus pats kūrybinis procesas su didžiuliu kolektyvu, unikaliomis asmenybėmis, kurie ne šiaip tik dainininkai, aktoriai, muzikantai - tai skirtingų meno sričių, kartų, išsilavinimo, patirties žmonės -  menininkai, kiekvienas su savo individualiu požiūriu, gyvenimo būdu.. Džiaugiuosi, gavusi tokią dovaną savo kūrybiniame kelyje“, - kalbėjo miuziklo režisierė.

     Kuprelio vaidmenį kuriantis Tomas Legenzovas teigia, jog visas miuziklas yra tarsi sapnas bet jis kartu labai gerai atspindi ir realų šių laikų gyvenimą, kuriame logikos yra mažai arba mums ją kartais yra sunku suvokti.

     „Taip nutinka ir pagrindiniam miuziklo veikėjui – Kupreliui, jis išgyvena patį sudėtingiausią jausmą – nepasiekiamą meilę, jis yra apsuptas neteisingų žmonių, ir, reikia pripažinti, kad tokiais „kupreliais“ mes kartais būname ir šiandien, jeigu atsiduriame netinkamoje aplinkoje: ar darbe, ar kolektyve, nepritampame su savitu intelektu ir tampame nemėgstami, nors kitomis sąlygomis ir esant kitoms aplinkybėms mums būtų daug paprasčiau gyventi“, - kalbėjo solistas.

     Pasak Austėjos Lukaitės, kuri miuzikle atlieka Gundės vaidmenį, šis kūrinys yra absoliučios meilės egzistavimo įrodymas, kuris turėtų suvirpinti visų, net ir šiuolaikinių, žiūrovų širdis.

     „Kuprelio meilė yra tokia, kokią linkėčiau patirti visiems, nes jis puoselėja šį jausmą visą savo gyvenimą. O Gundę, savo personažą, aš prilyginčiau šiuolaikinei moteriai, kuri yra graži, naivi, trykšta jaunystės polėkiu, ji traukia visus žmones, bet savo pasirinkimus ji dėlioja pagal tai, kas būtų naudingiau jai, klauso visuomenės nuomonės, kartais neįvertindama tikrųjų vertybių“, - mąstė solistė.

       „Nesiekiu šiuo miuziklu nustebinti, palepinti ar įtikti visko mačiusiai publikai, neturiu noro kažką perspjauti ar pasirodyti, nemėginsime sureikšminti tai, kas nereikšminga, manau , kad stebuklai vyksta paprastuose, nuoširdžiuose, žaisminguose ir kūrybiškai įgyvendintuose dalykuose. Štai tokį miuziklą mes kuriame su Vilniaus mokytojų namų kolektyvais, į pagalbą pasikviesdami profesionalius aktorius, dainininkus. Kartu improvizuodami, žaisdami atradome smagių, jautrių ir visai netikėtų sprendimų. Iš šono stebintys turbūt pasakytų, kad repetuodami mes kažkur pabėgame, pasineriam į tą Kuprelio sapną, įlendam visu protu ir siela, pasislepiam, o paskui grįžtam... tarsi paslaptį sužinoję išsiskirstom“. Režisierė G.Čepukonytė žada tiems, kas ateis leisti  „užmigti“ ir susapnuoti neregėtus sapnus...“.

Miuziklo premjera lapkričio 24 – 25 d. šv.Kotrynos bažnyčioje.

2015 m. lapkričio 6 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: