Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniaus Žemaičių kultūros draugijos vakaras „Vilniaus žemaičių gegužinė“

2016-05-17 Vilniaus žemaičiai kartu su Plungės literatų klubu „Vingiorykštė“ Vilniaus mokytojų namų Svetainės salėje surengė linksmą improvizuotą „GEGUŽINĘ“. 

Tai buvo paskutinysis VŽKD teminis vakaras  pasitinkant 3 mėnesių vasaros atostogas. Todėl netrūko geros nuotaikos ir įdomių sumanymų. Vakarą pradėjome Tomo Leiburo ir Pauliaus Širvio daina „Prie pasakų miesto“. 

„Vingiorykštės“ vadovei Adelėi Daukantaitei Šeškauskienei perdavus Plungės rajono savivaldybės mero Audriaus Klišonio sveikinimus ir pristačius atvykusius klubo narius sutarėme, kad į kiekvieną jų eilėraštį Vilniaus žemaičiai atsakys daina arba savo kūrybos posmais. Todėl skambėjo ansamblio „Kankleliai“ (vadovė Daiva Bernadeta Čičinskienė), VMN žemaičių ansamblio „Tyklė“ (vadovė Vitalija Brazaitienė), dueto Juozo Elekšio ir Ipolito Petrošiaus bei bandonininko virtuozo Albino Batavičiaus atliekamos dainos. O mūsų bičiulis Vytautas Viskantas paskaitė porą savo kūrybos eilėraščių.

Sveikinimo žodį tarė ir plungiškius Vilniuje pasitikę Virginija ir Gintaras Končiai. Prisegtuke pridedu daugiau informacijos apie klubą „Vingiorykštė“. 

„Pasaulio ŽEMAITIŪ dėinas 2016“ projekto vadovas vyr. koordinatorius Edmundas Žalpys pristatė šių metų renginių programą. Papasakojo, kad 12 Žemaitijos miestų išrinko savo ambasadorius ir vieną iš jų Jurbarko miesto čia pat pristatė – doc. dr. Daivą Vaišnienę (Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkė). 

Žemaičiui Donatui Burbai iškilmingai prisiekus įteikėme ŽEMAITIŪ pasa ir palinkėjome aktyviai dalyvauti VŽKD veikloje.

Pasveikinome gegužės mėnesį gimusiuosius draugijos narius, sudainavome „Ilgiausių metų“.

Vėliau ragavome suneštų ir atvežtų vaišių (fantastinio skonio žemaitiškas sūris ir šakotis), šokome ir fiksavome nepamirštamas akimirkas prisiminimui. 

Renginyje dalyvavo LTV programos „Gimtoji žemė“ filmavimo grupė (prodiuseris Kęstutis Ligeika) ir 2016-05-22 Lietuvos televizijos žiūrovai jau galėjo matyti filmuotą medžiagą. Jau greit bus LRT.lt Mediatekoje ir galima bus paveizietė visiems, kas nematė J

Pridedu nemažos apimties albumą (112 nuotraukų), kuriame pridėjau ir mūsų bičiulio dr. Bonifaco Vengalio nuotraukas. Na, o man padėjo fotografuoti kalbininkas – vertėjas prof. Alfonsas Tekorius.

 https://plus.google.com/photos/101094739229822839795/albums/6287569107059288785?gpinv=AMIXal-sahbCGw9gVdChaQrHgMv2O6_AAjaXmvqxc15GUwZ2B5Z9H5eV7T3MVwFLe0MMU9_rD4DlxY_o2N7a94IcKvU-EZBUQyJz8v9HzwJS_catO2jLN3k&cfem=1&authkey=CIyE1qKUh8Kxcw

  

So baise dėdėles linkiejėmas,

Alvyds Strička

VŽKD pėrmininks

2016 m. gegužės 24 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: