Vilniaus mokytojų namai
EN

Projektas „Pasidainavimai su Veronika. Signatarų keliais“

Šiuo projektu, vykdomu nuo 2004 m. siekiama skatinti iš naujo atrasti liaudies dainas, populiarinti bendruomeniškumą, gaivinti bendrų skirtingų kartų kultūrinių veiklų tradiciją, kviečiant gyventojus į vakarus, kuriuose atėjusieji patys aktyviai dalyvauja, t.y. kartu su atlikėjais dainuoja. Per pastaruosius metus "Pasidainavimuose su Veronika" dalyvavo Tautiškos muzikos ansamblis "Vilnija", ansamblis "Krivūlė", Grigiškių "Šviesos" gimnazijos folkloro ansamblis "Spalgena", Alytaus r. Eičiūnų folkloro ansamblis "Žolynai", Mykolo Riomerio universiteto folkloro ansamblis "Ritingo", Neveronių KC folklorinis ansamblis "Viešia", Molėtų KC Liaudiškos muzikos kapela "Toliejai", Mindūnų krašto mišrus vokalinis ansamblis, Vievio KC Trečiojo amžiaus universiteto ansamblis ir kt.  2016 m. projektas praplėtė savo geografiją bei veiklas. Norint padidinti tęstinio projekto prasmingumą, 2017 m. pasidainavimai vyks vietovėse, iš kurių kilę Lietuvos nepriklausomybės akto signatarai. Vakaruose tradiciškai dalyvaus tų regionų folkloro kolektyvai, pavieniai atlikėjai, bus prisimenama konkretaus signataro veikla.

Analogiškas vakaras įvyks ir Vilniuje, taip publika susipažins su visos Lietuvos dainuojamuoju paveldu bei Lietuvos nepriklausomybės akto signatarų gyvenimu bei veikla.

Projekto išskirtinumas- suteikiama galimybė įvairiausių profesijų, amžiaus bei socialinio statuso žmonėms susipažinti su šio žanro entuziastės V.Povilionienės atliekamomis dainomis, kartu dainuoti, dalyvauti bendrame meniniame vyksme, neišvykstant iš savo miestelių ir kaimų susipažinti su kitų šalies regionų dainomis ir jų išmokti, o nuo 2017 m.- prisiminti svarbias šalies politines asmenybes.

 

KALENDORIUS

Balandis 18 d. - Višakio rūdos biblioteka ( Pranas Dovydaitis)

Gegužė 15 d.- Zyplių dvaras ( Saliamonas Banaitis)

Rusėjo 22 d. - Kurklių bendruomenė ( Steponas Kairys)

Spalio 9 d. - Musninkų Alfonso Petrulio gimnazija ( Širvintų r.) ( Alfonsas Petrulis)

Lapkritis 6 d. -  Pasvalio krašto muziejus ( Jonas Vileišis)

 

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir LR Kultūros ministerija

2017 m. balandžio 26 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: