Vilniaus mokytojų namai
EN

Žiema žiema, bėk iš kiemo!

Vilniaus mokytojų namų darbuotojai drauge su Lietuvos edukologijos universiteto studentais Užgavėnių dieną pavirtę ne itin baisiomis, bet labai smalsiomis raganomis, ne žiauriomis, bet vis tiek įkyriomis čigonėmis bei įvairiais kitais personažais, tarškindami patraukė nuo Mokytojų namų Gedimino prospekto link. Šių keistų būtybių buvo nemažas būrys – visas pusšimtis. Vilniečiai su jomis sustiko kai kuriose miesto centre įsikūrusiose kavinėse, redakcijose ir Vilniaus gatvėse.

Vakare visi persirengėliai sugužėjo į Vilniaus mokytojų namų kiemelį, kur vyko tikras Užgavėnių šėlsma  su kapela „Bičiuliai” ir folkloro ansambliu „Srauna”. Tradiciškai Lašininis susirungė su Kanapiniu, įnirtingai buvo vejama žiema lauk, o ant laužo čirškėjo Morė. Vakarą važnyčiojo ir sušalti neleido žymus lietuviško folkloro entuziastas, tikras dzūkas nuo Nedzingės Darius Mockevičius.

Kaip Vilniaus mokytojų namai varė žiemą ne tik iš savo kiemo, bet ir iš Vilniaus gatvių galite pamatyti čia: http://www.kultura.lt/lt/photos/index

2012 m. vasario 22 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: