Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniuje dainavo ir šoko Lietuvos senjorai

Birželio 3 d. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje nuskambėjo finaliniai XI – osios Lietuvos senjorų dainų ir šokių šventės „Mes vėl kartu“ akordai.

Šiemet šventėje dalyvavo daugiau nei 50 kolektyvų, beveik 1000 dalyvių iš Kėdainių, Švenčionėlių, Švenčionių, Ukmergės, Pasvalio, Radviliškio, Rokiškio, Šilalės r. Kaltinėnų, Upynos, Kvėdarnos, Telšių raj., Tauragės, Utenos, Vievio, Kelmės, Kražių, Kupiškio, Lentvario, Marijampolės, Molėtų, Paįstrio, Bernatonių, Panevėžio, Zarasų, Šiaulių, Kauno ir Vilniaus.

Vilniaus m. savivaldybės tarybos Savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkė Rita Balčiūnienė sveikino susirinkusius  šventės dalyvius ir svečius Vilniaus miesto savivaldybės mero Remigijaus Šimašiaus vardu: „Tokius renginius, kaip jūsų dainų ir šokių šventė „Mes vėl kartu“, visada laikiau ir laikysiu svarbiu ne tik kultūrai. Tai – viso miesto įvykis, suteikiantis Vilniui gyvybės ir spalvų, džiaugsmo, grožio. Jūs savo dainomis ir šokiais, savo optimizmu ir veiklumu keičiate miesto veidą ir sielą, o iš jūsų koncertų kiekvienas išeina dvasiškai turtingesnis ir šviesesnis.“

Šventės meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas buvo Gintaras Skapas, solistė – Judita Leitaitė,  koncertmeisterė – Janina Kalinaitė. Renginį vedė etnologė Gražina Kadžytė.

Lietuvos senjorų dainų šventė – unikalus tęstinis, vienintelis toks mūsų šalyje vykstantis renginys senjorams, rengiamas nuo 2006 m. Tai išskirtinė galimybė ne tik visos Lietuvos senjorams parodyti savo sukauptą gyvenimišką patirtį dainomis ir šokiais, bet ir visai Vilniaus miesto bendruomenei pabūti kartu, pajusti skirtingų kartų dvasinį ryšį bei bendrystę.

http://www.vilnius.lt/index.php?3581413891

 

2017 m. birželio 5 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: